kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Aki kérdez: Gál Csilla

HR Szubjektív rovatunkban Gál Csilla, a Kirchhoff Hungária Kft. HR-menedzsere kérdez, miután Von Bartheldné Ábri Judit PCC kérdésére válaszolt.

Gál Csilla
– Mik a vezetőfejlesztés legfontosabb szempontjai a Kirchhoff-nál?

– A kérdést örömmel válaszolom meg Juditnak, hiszen a Kirchhoff család nagy hangsúlyt fektet a dolgozóira, vezetőit pedig egységes szempontok szerint próbálja fejleszteni a világ 10 országában.

A KIRCHHOFF Automotive globális autóipari beszállítóvá vált az utóbbi években és ennek hatására nemzetközi HR-stratégiát kezdtünk kialakítani.

Kulcs pilléreink a stratégiai HR kapcsán: világszínvonalú kiválasztás, munkavállalóink megtartása, dolgozóink fejlesztés, melyben jelentős szerep jut a “Leadership Development”-nek, azaz a Vezetőfejlesztésnek.

Munkavállalóink kulcsértékei a vállalatnak, hiszen hiába ruháznánk be gépekbe, elhivatott dolgozók nélkül nem érjük el céljainkat és nem különbözünk a konkurens vállalatoktól.

Az ő támogatásukra, különösen a vezetőinkre fókuszálva különböző fejlesztési programokat indítunk úgymint vezetői viselkedésmód, vezetői alapismeretek, csapatfejlesztés, konfliktuskezelés, változásmenedzsment, vezetés nemzetközi környezetben.

Hiszünk a belső tapasztalatcserében, ezért kollégáinkat a kapcsolati tőke kialakítására ösztönözzük és támogatjuk a nemzetközi konferenciákat, cégcsoporton belüli benchmark találkozókat.
Vezetőfejlesztés Program keretében különböző témájú tréningjeinket belső tapasztalatcserékkel ötvözzük annak érdekében, hogy biztosítsuk a folyamatos fejlődési folyamatot, azt akarjuk, hogy vezetőink egymástól tanuljanak.

A Kirchhoff család által meghatározott egységes szempontok alapja a „Leadership Principles”, azaz a Vezetői Alapelvek, melyek a vezetői tréningek alap gondolataként, konkrét viselkedésekre vannak átfordítva és beépítve a belső tréningekbe.

A belső tréningek egymásra épülő, több szintű tematikával évente kerülnek megrendezésre. A folyamatos visszajelzést pedig az éves dolgozói fejlesztő, értékelő beszélgetés fogja a jövőben biztosítani.

Visszatérve az eredeti kérdésre, hogy miként fejlesztjük vezetőinket a KIRCHHOFF Hungáriánál: a család által megalkotott vezetői alapelvek kommunikálásával, vállalati kultúrával, nemzetközi háttérrel és szakembertársakkal, közös belső szakmai fórumokkal, példamutatással, visszajelzésekkel, motiválással, coachinggal és mentorálással. Ebben az örömteli munkában van nekünk HR-eseknek gondoskodó szerepünk.

KÉRDÉS:

Kérdésem Dr. Jagicza Ágneshez, az Invitel HR- és Szervezetfejlesztési Vezérigazgató-helyetteséhez, Executive Coachhoz:
Mitől jó egy vezető?
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Így zajlik a szervezeti evolúció a szemünk előtt

„Nem a legerősebb szervezet lesz a túlélő, nem is a legintelligensebb, hanem az, amelyik a leginkább fogékony a változásra” – mondta Charles... Teljes cikk

Teljes transzparencia egy teljesen remote cégnél - Bondici Flóra, a Chorus One Chief People Officere

HR Szubjektív rovatunkban Bondici Flóra, a Chorus One Chief People Officere kérdez, miután válaszolt Gaál Annamária, az AGCO Hungary HR vezetője... Teljes cikk

Mik voltak a legfontosabb HR témák 2023-ban, és mi várható 2024-re?

Számomra a 2023-as év HR szempontból változatlanul a gyorsulás és a szakmai kijózanodás időszaka volt. A pandémia járvány által bemozdult... Teljes cikk