kapubanner for mobile

2005. április 5. - április 6.
Kockázat- és teljesítménymenedzsment

Helyszín:szervezés alatt

Sikeres teljesítménymenedzsment és kockázatmenedzsment mutatószámok segítségével

A szeminárium aktualitása:

Hazánkban majdnem minden iparágra és ágazatra elmondható, hogy a változások korát éljük. Ilyen környezetben csak az tud sikeres lenni, aki jó előre fel tud készülni a kihívásokra. A szervezeteknek egyrészt folyamatosan növekvő teljesítmény elvárásokkal kell szembe nézniük, úgy, hogy közben korábban nem tapasztalt, új bizonytalansági tényezők felmerülnek fel nap, mint nap. A kockázatok nemcsak pénzügyi természetűek: a vevők, a versenytársak, a működés folyamatai, az erőforrások, vagy éppen a szabályozási környezet ugyanúgy veszélyt rejthetnek. Ha nem vagyunk felkészülve a kockázatok kezelésére, nem tudjuk időben beazonosítani és - lehetőleg - kikerülni, de legalábbis kontroll alatt tartani ezeket a hatásokat, még akár egy sikeres cég is rövid idő alatt váláshelyzetben találja magát.

A szeminárium célja:

A szeminárium a különböző típusú - nem csak pénzügyi! - kockázatokat is figyelembe vevő teljesítmény menedzsment eszköztárát mutatja be, kiemelt hangsúlyt helyezve a teljesítménymenedzsmentben és a kockázatmenedzsmentben egyaránt jelentős szerepet játszó mutatószám rendszerek használatára. Milyen eszközökkel tudjuk a kockázati tényezőket idő előtt beazonosítani? Melyek a korai előrejelzés mutatói? Hogyan válasszuk ki, hogyan osztályozzuk és értékeljük mutatóinkat? Mi a különbség és a kapcsolat a teljesítménymutatók és a kockázatot számszerűsítő mutatók között? A szeminárium ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ.

A szeminárium tematikája:

A kétnapos rendezvény első napján meghívott vendég előadók és saját szakértők beszélnek a teljesítmény- és kockázatmenedzsment gyakorlati tapasztalatairól, a résztvevők bevonásával elemzik a különböző vállalatok gyakorlatait. A második nap délelőtt három szekcióban esettanulmányok felhasználásával foglalkozunk:

A BSC, mint teljesítmény- és kockázatmenedzsment eszköz, a RABASCO (Risk Adjusted Balanced Scorecard) bemutatása
Projektek teljesítmény- és kockázatmenedzsmentje mutatószámok segítségével
Működési folyamatok kockázatkezelése folyamatba épített ellenőrzési pontokra támaszkodva.


További információ: www.ifua.hu