kapubanner for mobile

2005. augusztus 29.
Balanced Scorecard a gyakorlatban

Helyszín:Verlag Dashöfer Konferenciaközpont****

Kinek ajánljuk?

A tanfolyamunkat minden olyan cégtulajdonos, cégvezető, valamint gazdasági szakember részére ajánljuk, akik üzleti vállalkozásuk teljesítménymérését a hagyományos, jobbára a pénzügyi mutatószámokon alapuló kontroll mellett az integrált teljesítménymérés irányába szeretné továbbfejleszteni

A tanfolyam célja

Célunk, hogy a Balanced Scorecard módszer elméleti és gyakorlati alapjaival ismertessük meg résztvevőinket. A résztvevők megismerkednek az általános BSC módszertan elméletével és gyakorlatával, valamint választ kaphatnak olyan kérdésekre, mint: Miért nem működik hatékonyan a gépezet? Miért nem valósul meg a vállalat stratégiája?

Program:

  • Mennyire képes támogatni a hagyományos vezetői számvitel és kontrolling a vezetés munkáját a gyorsan változó versenykörnyezetben?
  • A hagyományos pénzügyi mutatók korlátai
  • A stratégiai alapú vezetői számvitel célja és lehetséges irányai
  • A stratégiai menedzsment és a BSC kapcsolata
  • Integrált teljesítménymérés: A BSC kialakításának célja, várható eredményei
  • A BSC alkalmazási területei, kialakítása és működtetése
  • Különböző stratégiai vezetési módszerek összehasonlítása a BSC-vel
  • Intellecual Capital Statement és a BSC
  • A láthatatlan tőke mérése, avagy a Intangible Asset Monitor és a BSC
  • Esettanulmány



    Amiért Önnek érdemes részt vennie:

    A tanfolyam segítségével választ kaphat rá miért nem működik a nagy költség- és időráfordítással kialakított stratégiája. A BSC módszer megismerésével a résztvevő egy kész rendszert, módszert kap problémái hatékony megoldására, a rendszer ismeretével növelheti üzleti folyamatai hatékonyságát, cége sikerességét.

    Előadó:

    Dr. Laáb Ágnes - BME Gazdálkodástudományi Kar, oktató Közgazdász, a közgazdaságtudományok kandidátusa, adószakértő, okleveles könyvvizsgáló. Oktatói tevékenységének leghosszabb főállású szakasza (1991-2001) a BKE Vezetőképző Intézetéhez kötődik. Jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem Pénzügy és Számvitel Tanszékének docense, Gazdasági vezetői és szakértői pozíciókban számos vállalatnál irányított és közreműködött szervezetfejlesztési, vagyonértékelési, reorganizációs, üzleti tervezési, üzletértékelési, cégdiagnosztikai és integrált teljesítménymérési projekteket. Kutatási területe a láthatatlan vagyon – különös tekintettel az emberi tényező (erőforrás és tőke) -összetevői, értékelése, értékképzés és értékmérés lehetőségei és buktatói, különös tekintettel a hatékonyság nem számszerűsíthető tényezőire. E témakör keretében foglalkozik a Balanced Scorecard hasznosítási lehetőségeivel.

    További információ: www.dashofer.hu