kapubanner for mobile

2005. december 7.
Program és képzés a fogyatékkal élők foglalkoztatásának elősegítésére

Helyszín: LSI Informatikai Oktatóközpont, 1037 Budapest, Bécsi út 324.

Vegyen részt kontakt- vagy távoktatásos formában most induló térítésmentes képzésünkön!

Téma:
A fogyatékkal élők munkába állításának elősegítése

Ne lépjen át e társadalmilag kiemelt fontosságú témán! A képzésünket elsősorban a munkaadóknak ajánljuk, de szívesen látjuk a munkavállalói oldal képviseletében jelentkezőket is!

A programunk középpontját egy elektronikus tananyag képezi, amely a fogyatékkal élők alkalmazásával kapcsolatosan összegyűjtött, sok olyan új ismeretet, szempontot, előnyt, érvet sorol fel, amelyek a menedzsment, HR szakemberek, informatikai vezetők munkáját, fenti döntéseit megkönnyítik.

Kontakt vagy cégéhez kihelyezett oktatási formát is választhat!

Képzési időpontok:
november 23., november 30., december 7.

Részletek:
Tananyagaink modulokból állnak.

Általános modul:
Az általános modul ágazattól, és a munkaadó szervezet méretétől függetlenül mutatja be a fogyatékkal élők foglalkoztatásának jogi, szervezeti és informatikai aspektusait. A modul célja a munkaadókkal megismertetni a fogyatékkal élők foglalkoztatásának, mint komplex problémának különböző aspektusait.

HR szakemberek modulja az ismeretanyag az általános modul egyes témáinak célirányos részletezéséből áll, kiegészítve HR szakemberek számára szükséges információkkal, bemutatva az alkalmazás gazdasági vonzatait is.
Az anyag bemutatja, hogy a fogyatékkal élők mely csoportjai milyen munkakörökben kerülhetnek alkalmazásra, bemutatja továbbá azokat az új szakmákat (pl. az informatika, infokommunikációs technológia fejlődésével létrejövő új szakmák), amelyek lehetővé teszik a fogyatékkal élők alkalmazását. Az anyagból megismerhetők azok a lehetséges szervezeti beavatkozások, amelyek új, fogyatékkal élők foglalkoztatására alkalmas munkakörök kialakítását eredményezhetik (a tipikus munkaformák meghonosítása, szervezeti átalakítások, új munkakörök kialakítása). Bemutatja továbbá, hogy a kiválasztás, betanítás, a munkába állás, beilleszkedés szakaszában milyen feladatok hárulnak a HR területen dolgozókra, illetve ezen tevékenységek szakszerű ellátásához milyen támogató szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Informatikusok modulja:
Az informatikai alkalmazások fejlődésével, az infokommunikációs technológia és szolgáltatások fejlődésével kialakuló szakmák, új tevékenységterületek, új foglalkoztatási formák bemutatása, különös tekintettel a foglalkoztatás informatikai támogatása szempontjából. A modul középpontjában konkrét, a fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő informatikai alkalmazások bemutatása áll.

Társadalmi szervezetek modulja:
A modul célja azon szervezetek és szolgáltatások bemutatása, amelyek támogatják a munkaadókat fogyatékkal élők foglalkoztatásában.
Bemutatásra kerülnek a szóban forgó szervezetek tevékenységei, elérhetőségük.

További információk:

A képzések reggel 9 órakor kezdődnek, időtartalmuk 4-8 óra, (helyszín: LSI Informatikai Oktatóközpont, 1037 Budapest, Bécsi út 324.)
Cégekhez kihelyezett tanfolyamok megállapodás szerint.
Az általános ismereteket tartalmazó tananyagunkat 2005. november közepétől tesszük elérhetővé honlapunk - http://lsi.inuit.hu/ - ILIAS menüpontja alatt.