kapubanner for mobile

2005. május 25.
Vezetői kommunkáció a siker érdekében

A program helyszíne: OMEGAGLEN Képzési Központ, 1142 Budapest, Szőnyi út 16. (A Képzési Központ környékén a parkolás díjtalan!)

A program célja

A munkahelyen zajló kommunikációs események döntő része két vagy több ember bonyolult interakciójából, párbeszédek sorozatából áll össze. A többirányú kommunikáció sikeres működtetése egészen másfajta készségeket igényel, mint például egy prezentáció megtartása. A látszólag tét nélküli vagy kis tétű beszélgetéseken pedig nagyon sok múlik. A vezetői eredményesség döntő részben az interperszonális kommunikáció sikerességétől függ.

A munkahelyi problémák mögött gyakran könnyen orvosolható kommunikációs gondok húzódnak meg. A személyközi kommunikáció összetevőit vizsgáló programunkkal ezért azt kívánjuk elősegíteni, hogy a résztvevők könnyebben találják meg a hangot a tulajdonosokkal, üzleti partnereikkel, feletteseikkel, igazgatótársaikkal és beosztottaikkal és az eredmények elérése közben kevesebb félreértéssel és konfliktussal kelljen megküzdeniük.


Kiknek ajánljuk?

Felmérések szerint a vezetők munkaidejük 57-89 százalékát beszélgetéssel töltik. Munkájuk sikere döntő részben e beszélgetések sikerességén múlik. De mitől lesz eredményes egy beszélgetés? Ha szeretne a siker érdekében tudatosabban kommunikálni és tudatosabban értelmezni mások kommunikációs gesztusait, ez a workshop Önnek szól.


Tematika

  • A kommunikáció funkciói, avagy miért beszélünk?
  • Benyomáskeltés és benyomáskezelés, avagy hogyan érjük el, hogy olyannak lássanak minket, amilyenek mi azt szeretnénk.
  • Keretezés, azaz hogyan értelmezünk egy szituációt és hogyan befolyásolhatjuk mások értelmezését?
  • Kulturális különbségek a kommunikációban. A kommunikációs üzenetek (félre)értelmezése.
  • A hatalmi viszonyok megjelenítése/megjelenése a kommunikációban. A státuszkülönbségek vagy az egyenlőség hangsúlyozására törekedjünk?
  • Másképp kommunikálnak-e a nők és a férfiak? Női vezetők v. férfi vezetők, női beosztottak v. férfi beosztottak.
  • A hatékony kommunikáció titkai. Interakciós stratégia és taktika.


    A mesterkurzust vezeti

    Schleicher Nóra, Ph.D., tanár, szociológus, az OMEGAGLEN tanulmányi igazgatója, több felsőoktatási intézmény kommunikáció tanszékének előadója. Kutatóként munkahelyi közegben vizsgálta az interperszonális kommunikáció működését. Ebben a témakörben számos publikációja jelent meg. Doktori disszertációját a munkahelyi nyelvhasználat sajátosságairól írta.


    További információ:
    www.omegaglen.hu