kapubanner for mobile

2005. május 30. - 2005. június 2.
Controlling Akadémia Tavaszi csoport II. - 4. lépcső

Helyszín:szervezés alatt

Október elején indul a controlling szakma legelismertebb európai szervezete, az International Group of Controlling (IGC) minőségi előírásainak megfelelő Controlling Akadémia legújabb kurzusa. Az oktatás során a hallgatók széles körű controlling ismereteket sajátíthatnak el az alapoktól egészen a legújabb eszközökig és módszerekig.

A 24. évfolyam hallgatóinak lehetőségük nyílik arra, hogy a Controlling Akadémián való részvételt követően elővégzettségtől függően államilag elismert felsőfokú controller vagy controlling asszisztens szakképesítést szerezzenek.

A negyedik lépcső célja kettős egyrészt gyakorlati példákkal és esettanulmányokkal mutatja be, hogyan épül be a tervezés és a vezetői számvitel a vezetői információs rendszerbe. Másrészt áttekintést ad arról, hogy melyek azok az információk és beszámolók, amelyek nem hiányozhatnak a vezetők asztaláról (képernyőjéről). A hallgatók egyidejűleg ismerkednek meg a modern informatikai technológia nyújtotta lehetőségekkel és a korszerű vállalatirányításból eredő követelményekkel.

A legfontosabb megválaszolandó kérdések:
Hogyan építjük fel az operatív tervezést? Hogyan kapcsolhatjuk össze az operatív tervezés egyes moduljait? Milyen feladatokat lát el a controller a tervezés sotán? Mitől lesz reális a terv? Hogyan illesztjük be az előrejelzéseket és a kockázatok kezelését a tervezési és a beszámolási rendszerbe? Milyen elemekből áll a beszámolórendszer? Hogyan épül fel a beszámolás folyamata? Milyen információs technológiák támogatják a cotnrollingot?

További információ: http://events.prim.hu.