kapubanner for mobile

2005. március 9. - március 10.
Stresszkezelés tréning

Helyszín:szervezés alatt

Ön mennyire érzi a stresszt hétköznapjai szerves részének?

Okozott már problémát egy gyors döntés, egy szorító határidő, esetleg egy új feladat? A munkahelyén keletkező problémákat ösztönző kihívásként vagy hatalmas akadályként éli meg?

Mindennapi életünk, munkánk során szinte folyamatosan érnek minket stresszhatások. Olyannyira, hogy ma már nem lehet nem beszélni a stresszről. A folyamatos, levezetetlen stressz veszélyeztetheti életünket, egészségünket, míg hatékony kezelés esetén jelentős ösztönző erőként működik. Arra törekszünk, hogy erre megtanítsuk a résztvevőket.

A képzés célja:

Tudatosítani a résztvevőkben a stressz hétköznapi jelentőségét, mindennapjainkra és teljesítményünkre tett jótékony, vagy kártékony hatását.
Megismertetni a résztvevőket a stressz elméleti hátterével és felkészíteni őket a stressz megelőzésének és kezelésének hatékony módszereire.
Lehetőségeket és konkrét tippeket kínálni a résztvevőknek az egészségesebb és stresszmentesebb életmód és környezet kialakításához.
Programpontok:

  • A stressz gazdasági és emberi jelentősége: stressz és teljesítmény
  • A stressz fogalma, fázisai, okozói és tünetei
  • Hogyan állok én a stresszel?
  • Az átalakítás (stressz kontroll) lépéseinek ismertetése
  • Eszközök és módszerek a stresszkezelésre: relaxáció, meditáció, testmozgás, pozitív gondolkodás
  • Saját stressz-tervem

Célcsoport:

Tréningünket minden vezetőnek, illetve munkatársnak ajánljuk, akik stresszben gazdag munkakört töltenek be, vagy életmódot folytatnak, illetve akik egyszerűen érdeklődnek a stresszkezelés iránt.

Ajánlott kapcsolódó program:

Asszertív konfliktuskezelés, Insights - Személyes hatékonyság, Tárgyalástechnika

További információ: www.develor.hu