kapubanner for mobile

2006. április 3. - 2006. április 6.
Projektcontrolling

Helyszín: Érdeklődjön a szervezőnél!

A szeminárium aktualitása

Napjainkban a projektek hatása a szervezetek sikerére egyre erősebb. Egyrészt a szervezetek működését jelentősen befolyásoló változásokat (pl. stratégiaalkotás, folyamatszervezés, informatikai rendszer bevezetés) projektek formájában bonyolítják le. Másrészt a növekvő rugalmassági elvárások következtében a termelő és szolgáltató szervezetek jelentős részének alaptevékenysége is egyre inkább projektszerű keretekben történik.

Általános tapasztalat ugyanakkor, hogy a szervezetek életében kulcsszerepet játszó projektek kontrollja nem valósul meg kielégítően. Kezelésük gyakran ad hoc, felügyeletük - sokszor az egyediségre hivatkozva - kikerül az egyébként szigorú szabályok alól, túlzott erőforrásokat vonnak el tartósan a szervezettől. Máskor nem készülnek el időben, túllépik a költségkereteket, sőt sok esetben sikertelenek, vagy eredményességük nem mérhető, nem bizonyítható.

A szeminárium célja

Célunk egyesíteni a projektmenedzsment és controlling "erőit" annak érdekében, hogy a szeminárium résztvevői a projekteket valóban a stratégiai célok szolgálatába állíthassák.
Ehhez támaszkodunk a projektek eredményes és hatékony végrehajtását támogató egyre kiforrottabb és egyre általánosabban alkalmazott projektmenedzsment módszertanokra (PRINCE, PMBOK, stb.).

A szeminárium tematikája

  • Projektindítás előkészítése, megtérülés-vizsgálat, kockázatkezelés, engedélyezés
  • A projekttervek integrálása a vállalati tervekbe
  • Projekttervezés, a szervezet felállítása, "a projekt érdekeinek képviselete"
  • A megvalósítás controllingja a projektlépések, az átfutási idők, a költségek, és a minőség területén
  • A projektek, programok felügyeletének folyamatszervezési és szervezeti kérdései
  • A projektek sikerének, eredményességének visszamérése
  • A projektek során generálódó tudás hatékony összegyűjtése, formalizálása, felhasználása


    A szeminárium szólni kíván

    Jelenlegi, illetve leendő projektvezetők, asszisztenseik, controlling vezetők, controllerek és a vállalatok, intézmények projekttevékenységét felügyelő vezetői.

    További információ: http://www.ifua.hu/?levelid=6&cikkid=351&parentid=24