kapubanner for mobile

2006. május 13.
Nemzetközi REFA Controller-képzés A-szint

Helyszín:Villányi úti Konferencia Központ, 1114 Budapest, Villányi út 11-13.


A Felnőttképzési Akkreditáló Testület 2004. április 07-én PL-0426 lajstromszámon akkreditálta a programot, így a képzés ÁFA mentes.

Szükséges végzettség: érettségi bizonyítvány + 3 év szakmai gyakorlat vagy szakmai felsőfokú végzettség.

Üzemszervezés

Bevezetés a controllingba, üzemszervezés alapok, gyártási dokumentációk, munkarendszerek, munkamegbízások, feladatfelbontás, folyamatfajták, időfajták, utalványozott idő (kapacitástervezés egyéni-, csoport- és több munkahelyes munkáknál), szervezeti kérdések, bevezetés a költségszámításba.

Költségtervezés és költség-ellenőrzés

Részköltség-számítás alapjai, fedezetszámítás, bevezetés a tervköltség-számításba, költségtervezés, költségellenőrzés, költségvetés-tervezés, folyamat-költségszámítás.

Árképzés, ármegítélés

Rövidtávú eredményszámítás, árképzés, ármenedzsment, kalkuláció, árengedmények, jutalékok, árbevétel-és eredménytervezés a tervköltség és az előírt fedezet alapján, értékesítés-irányítás költség- és árbevétel adatokkal, gazdaságossági és beruházás-számítások.

Beruházás-gazdaságossági számítások

Projekt controlling, beruházás-gazdaságossági számítások.

Pénzügyi controlling, számvitel alapjai

Számvitel, mint a controlling adatbázisa, vállalkozások pénzügyi gazdálkodása (alapok), külső finanszírozás, belső finanszírozás, pénzügyi tervezés, a pénzügyi menedzsment és a controlling kapcsolata, az éves zárás és annak elemzése, mutatószámrendszerek, controlling beszámoló.

További információ: http://www.samling.hu/kepzesreszletek.php?kepzes_id=124