kapubanner for mobile

2006. május 25.
AZ európai unió munkajoga és a magyar munkajog

Helyszín: Hotel Benczúr, Budapest, VI. ker. Benczúr u. 35.

A három részes Rodin Kávéházi beszélgetések sorozata a munkajogi jogalkotás és jogalkalmazás alapos áttekintésére ad alkalmat kötetlen, konzultatív formában. Az első tematikus blokk az Európai Unió magyar munkajogra gyakorolt hatását vizsgálja, áttekintve az EU irányelveit, a magyar szabályokat, az Unió Bírósága és a magyar munkaügyi bíróságok gyakorlatát. Mindhárom konferencián szó lesz a Munka Törvénykönyve ide vonatkozó rendelkezéseiről és a magyar bírói gyakorlatról. Akik a kávé mellett a munkajog legmélyebb zugaiba elvezetnek: Dr. Kiss György (egyetemi tanár) és Dr. Berke Gyula (egyetemi adjunktus) a Pécsi Tudományegyetem Munkajogi tanszékéről.

- 2006. május 25. - A munkaidő ( Dr. Kiss György )
A Munkaidő témakörében átbeszéljük: az EU munkaidő megszervezéséről szóló irányelvét, az Európai Unió Bíróságának döntéseit, pl: az 51/02. számú Jaeger ügyet, a 397/01. számú Pfeiffer ügyeket.

- 2006. június 7. - A csoportos létszámcsökkentés ( Dr. Kiss György )
A csoportos létszámcsökkentéssel kapcsolatban szó lesz az Európai Unió csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó 98/59/EK irányelvéről, a bírósági döntések közül elemezzük a 131/84 Európai közösségek Bizottsága kontra Olasz Köztársaság, a 284/83. Dansk Metalarbejderforbund kontra H, Nielsen&Son .ügyeket.

- 2006. június 21. - A munkáltatói jogutódlás ( Dr. Berke Gyula )
A többi között szó lesz az EU munkáltatói jogutódlásra vonatkozó 2001/23/EK irányelvéről, a bírósági döntések közül a 19/83. Knud Wendelobe és mások kontra L.J. Music ApS , 24/85. Jozef Maria Antonius Spijkers kontra Gebroeders Benedik ügyeket beszéljük át.

További információ: www.rodin.hu