kapubanner for mobile

2006. november 30. - 2006. december 1.
Interkulturális alkalmazkodás

Helyszín:Érdeklődjön a szervezőnél!

A globalizáció folyamatában a vállalatok különösen a nemzetközi vállalatok óhatatlanul szembesülnek a kulturális különbözőség problémájával. Az üzleti tevékenység sikere nagymértékben függ attól, hogyan kezelik ezeket a különbözőségeket. Életbevágó, hogy megértsék a kulturális különbözőségek természetét, hogy képesek legyenek meghatározni (és kezelni) saját és partnereik kulturális profilját és felhasználni azt, mint a hatékonyság növelésének lehetséges eszközét.

A kulturális különbözőségekkel foglalkozó legtöbb tréning tanácsot ad arra, hogyan dolgozzunk együtt más kultúrából származó emberekkel. Ez a tréning egy lépéssel tovább megy. Hatékony vezetéshez nem elegendő megtanulnunk miként éljünk együtt más kultúrákkal. Igazi nyereség a multikulturális készségek, kompetenciák fejlesztésével érhető el; azzal a készséggel, mely lehetővé teszi, hogy profitáljunk az egyes kultúrák közti különbségekből felhasználva a különböző megközelítés, nyújtotta előnyöket.

Ajánljuk:

Ezt a programot mindazoknak, akiknek inter vagy multikulturális környezetben kell helytállniuk, kiküldetésbe mennek, külképviseleti munkát végeznek, nemzetközi környezetben dolgoznak, tárgyalnak, külföldi üzleti útra mennek, külföldi partnercégekkel állnak kapcsolatban és mindazoknak akik érdeklődnek a téma iránt.

Kulcselemek

Kultúra megértése
Kultúra alapjai
Kultúránk és más kultúra
Kultúra és kommunikáció
Kultúra és munkahely

Eredmény, készség-fejlesztés

A képzés végére a résztvevők megismerik és elsajátítják a kulturális sajátosságokat és ezek segítségével megértik a különböző kultúrák közötti kölcsönhatások jellemzőit. Ezzel egy időben kialakítják maguknak a számukra érdekes kultúrák képét, profilját, mely alapot nyújt ahhoz, hogy megértsék a megfigyelt viselkedés mögötti okokat. Hatékony kommunikációs készséget fejlesztenek ki a partnereikkel történő együttműködéshez. Fejlődik a kultúrák közötti vezetéshez szükséges viselkedés-minták palettája. Egyéni akciótervet dolgoznak ki a tréningen tanultak alkalmazására az egyéni és csapat feladataik során.

Hatékony kommunikáció multikulturális környezetben
Az időhöz, hierarchiához, vezetéshez, döntéshozáshoz való viszony jobb megértése, kezelése
Személyügyi munka javulása
Érvelés más kultúrából származó személlyel
Kapcsolat-építés más kultúrákkal
Kulturális különbözőségek kezelése az üzleti hatékonyság növelésére


Időtartam: 2 tréning nap
Előadó: Dr. Balogh Gábor
Részvételi díj: 144.000 Ft+Áfa/ Fő (tananyaggal, büfével, ebéddel)