kapubanner for mobile

2007. április 11.
Állásbörze a Miskolci Egyetemen

Helyszín: Miskolci Egyetem, Előcsarnok és Díszaula

Szervező: MEHASZ Kht., Miskolci Egyetem Diák Iroda,



Az egyetemi rendezvények, események sorában kimagasló jelentőségű a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő, minden évben tavasszal megrendezett Állásbörze. Az egynapos rendezvény alkalmat nyújt az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek, valamint a cégek, vállalatok számára a közvetlen kapcsolatteremtésre. Lehetőséget kínál a cégek számára a bemutatkozásra, állásajánlataik ismertetésére, egyetemünk hallgatói és oktatói számára pedig arra, hogy informálódjanak a diplomások, beleértve a friss diplomások iránti keresletről.

Az Állásbörze nem csak az államvizsga előtt állóknak nyújt hasznos segítséget. Az alsóbb évfolyamok hallgatóinak is érdemes megismerni a kiállító cégek által támasztott követelményeket, a felkínált együttműködési lehetőségeket a tanulmányok, illetve az álláskeresés célorientált folytatásához (szakmai gyakorlatok, a diplomakészítésben való közreműködés lehetőségei, szakmai továbbképzés stb.). Az érdeklődők cégbemutató előadásokon, próbainterjún, grafológiai gyorselemzésen is részt vehetnek. Tavaly 73 partner vett részt állásbörzénken, ebből 68 kiállító és további 5 hirdetett az Állásbörze Kalauzban. Két-háromezer miskolci egyetemista, valamint a városban és a régióban élő frissdiplomás volt kíváncsi és látogatott el rendezvényünkre.

Állásbörze Felkészítő Napok

Az Állásbörze Felkészítő Napok (ÁFN) az Állásbörze kísérőrendezvénye, melynek programjait a II. félév szorgalmi időszakának kezdetétől, heti rendszerességgel kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. Az Állásbörze Felkészítő Napok célja, hogy felkészítsük a leendő munkavállalókat az első állás megkeresésére, kiválasztására, megszerzésére.

Az ÁFN előadásain meghívott tanácsadók, szakemberek segítségével a karriertervezés és az állásvadászat leghatékonyabb eszközei kerülnek bemutatásra. Hasznos információk hangzanak el a karriertervezésre való felkészülésről: az önismeretről, a jó önéletrajzról, a jelentkezésről, az interjúról, a munka világáról. Emellett az érdeklődők AC-n, próbainterjún, tesztíráson és értékelésen, grafológiai gyorselemzésen vehetnek részt.

Az ÁFN hatékonysága abban is mérhető, hogy a kiállító cégek visszajelzései szerint a karrierkurzus résztvevői felkészültebben, célorientáltabban érkeznek az állásbörzékre. A kiállítóként résztvevő vállalatok számára a Felkészítő Napok keretében is szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy egy cégprezentáció során mutassák be tevékenységüket, ismertessék az általuk kínált lehetőségeket.

Állásbörze Kalauz

A Miskolci Egyetemi Állásbörze hivatalos kiadványa a rendezvény napján megjelenő, a helyszínen 2500 példányban az érdeklődők számára térítésmentesen rendelkezésre álló, B/5-ös formátumú, színes, reprezentatív kiadvány. Az Állásbörze Kalauz információt nyújt a diákságnak és az érdeklődőknek a börzén résztvevő vállalatokról, cégekről.


További információ:http://www.mehok.uni-miskolc.hu/allasborze/c_altism.php