kapubanner for mobile

2007. április 12. - 2007. április 13.
Hatékony prezentáció

Helyszín:Velence (Hotel Juventus-Helios),

Szervező: Poziteam tréning Kft.Budapest , Park.u.2.


2 napos tréning Velencén (Hotel Juventus-Helios), mely sikeres előadások megtartására készíti fel a prezentációs helyzetekbe kerülő személyeket (oktatók, szervezetek vezetői, marketing és PR szakemberek stb.).

Részvételi díj: 119 eFt/fő

A 2007. március 23-ig beérkező jelentkezésekre 15%-os kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból (így a 2 napos tréning ára 101.150 Ft/fő)

A kommunikáció egy sajátos formája a nyilvános beszéd. A hallgatóság létszáma és az -általában korlátos- időtartam miatt hatványozott jelentősége van a hatékony prezentációs technikáknak. Az utóbbi időben egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen témájú programok iránt.

Sokan gondolják úgy, hogy a meggyőző beszéd veleszületett adottság kérdése. Már az ókorban is tudták azonban, hogy a szónoki képességek fejleszthetők. Következetes tanulással, sok gyakorlással látványos eredményeket lehet elérni.

A POZITEAM eddigi legsikeresebb terméke az Időgazdálkodás-Személyes hatékonyság tréning. A 2 napos, gyakorlatilag tisztán prezentációs technikára épülő program tapasztalataira építve dolgoztuk ki a Hatékony Prezentáció elnevezésű tréninget.

A program célja:

A prezentációs helyzetekbe kerülő személyek (oktatók, szervezetek vezetői, marketing és PR szakemberek stb.) felkészítése a sikeres előadások megtartására:

a prezentáció sikerét befolyásoló tényezők tudatosításával,
a saját erősségek és gyenge pontok felismerésével,
az elméleti és módszertani ismereteik bővítésével és
személyes készségeik fejlesztésével
A részvevők a prezentációk elemzésében olyan jártasságra tesznek szert, aminek a segítségével a tréning után képesek lesznek tanulni más prezentációkból, illetve saját előadásaik tapasztalataiból.

A tréning súlyponti kérdései:

A különböző prezentációs helyzetek
Felkészülés (cél, anyaggyűjtés, vázlatkészítés, ráhangolódás)
Az előadás felépítése
Nyitás, zárás technikái (jóindulat megnyerése, érdeklődés felkeltése, összefoglalás)
Érveléstechnika
Eszközök alkalmazása (flip chart, video, metaplan, írásvetítő, PC ...)
Hallgatóság bevonása (csoportmunka, kérdezéstechnika, visszajelzés)
Testbeszéd (mozgás, gesztusok, mimika, térköz, ülésrend)
Vokalitás (hangszín, hangerő, hanglejtés, szünetek ...)
Stressz és kezelése
Önbizalom
Reagálások a zavarásokra (figyelem, fegyelem, váratlan események)
Technikai feltételek (terem, világítás, berendezés ...)
Időgazdálkodás (időtartam, arányok, szünetek)
Előadóval szembeni követelmények

Alkalmazott módszer:

Amennyiben a célunk az ismeretek bővítésén túl a személyes készségek fejlesztése is, módszerként a tapasztalati tanulásra építő ''saját élményű tréning csoport'' technikát kell alkalmaznunk. Ez a program rövid előadásokra, gyakorlatok megoldására és azok közös, videós elemzésére épül.

Gyakorlatorientált módszerünk segítségével nem elsősorban az általános ismeretanyag átadására törekszünk, hanem a saját eredményes stílus megtalálásához segítjük hozzá a részvevőket. Általános receptek helyett az egyéni erősségek felfedezésére és az arra épülő hatékony technikák elsajátítására építünk.
Már a tréning időtartama alatt is érezhető fejlődésen mennek keresztül a részvevők, de a tanultak alkalmazásával a program után is tovább fejlődik előadói készségük.

A sok gyakorlás miatt, kiscsoportos (8-12 fő) munkával, optimális esetben bentlakással, napi 10-12 óra intenzív gyakorlással érhetjük el az optimális eredményt. A zavartalan, nyugodt munkafeltételek megteremtése alapfeltétel a sikeres munkához.

Szükséges időtartam:

4-5 nap, (ami 3+2 nap megosztással is szervezhető). Ebben az esetben a blokkok között házi feladatok megoldása segítik a tanultak mélyítését. Kedvező hatással lehet a csoportfolyamatokra, ha legalább az első találkozás bentlakásos formában zajlik. A résztvevők az elhangzottakról írásos jegyzetet és irodalomjegyzéket kapnak.


További információ:http://www.poziteam.hu/design2/szakmai20kinalatunk/trening_leirasok/prezent.html