kapubanner for mobile

2007. április 5.
A folyamatmenedzsment üzleti intelligencia támogatása

Helyszín: NH Budapest Hotel 1137 Budapest, Vígszínház u. 3.

A vállalatok sokkal inkább tekinthetőek folyamatok összességének, mint szervezeti struktúrának. Az a vállalat, amely képes egyszerű, standard, hatékony folyamatokat kialakítani, jelentős versenyelőnyre tud szert tenni. És az a vállalat, amely képes nemcsak kialakítani, hanem folyamatosan fejleszteni is folyamatait, azaz folyamatosan egyre egyszerűbbé és olcsóbbá tenni a működését, a termékeit és a szolgáltatásait, hosszú távon megőrzi versenyelőnyét. Ezt a képességet nevezzük folyamatmenedzsmentnek.

Miért foglalkoznak a vezetők még mindig folyamatmenedzsmenttel?

A legtöbb vállalat ma már

- kiépített egy minőségorientált megközelítésen alapuló folyamatmenedzsment rendszert;
- rendelkezik a legfontosabb mutatókat tartalmazó beszámolórendszerrel;
- folyamatoptimalizálási célkitűzéseket fogalmaz meg a folyamatfelelősök célkitűzéseiben.

De- vajon folyamatosan nyomon követik-e a kulcsfolyamatok legfontosabb teljesítménymutatóit?
- vajon van-e valamilyen kapcsolat a pénzügyi mutatók és a folyamatok között?
- vajon nyomon tudja-e követni a vezetés a folyamati célkitűzések teljesülését?
- vajon tudjuk-e, hogy a folyamatok úgy mennek-e végbe a valóságban, mint ahogyan azt szeretnénk?

Mi úgy látjuk, hogy a folyamatmenedzsment leginkább bizonyított eszközei a folyamatok átláthatóságát, a folyamatok teljesítményének mérését, elemzését biztosító folyamatcontrolling rendszerek. A folyamatcontrolling eszközrendszere a folyamatköltség-számítástól a folyamati mutatószámokon keresztül egészen az integrált folyamatteljesítmény-menedzsment rendszerekig terjed.

A folyamatcontrolling elképzelhetetlen megfelelő, hatékony informatikai támogatás nélkül. A controlling és így a folyamatcontrolling informatikai támogatása is alapvetően az ún. üzleti intelligencia eszközökkel valósítható meg leghatékonyabban. De hogyan tudják megfelelően támogatni a folyamatmenedzsment célkitűzéseit az adattárházak, a különböző tervezési és beszámolási rendszerek, az OLAP eszközök vagy az adatbányászati alkalmazások?

Szemináriumunkon azt szeretnénk bemutatni, hogy mi ezt hogyan látjuk. Bízunk abban, hogy a felvetett témákkal sikerült felkeltenünk érdeklődését és rendezvényünket megtiszteli jelenlétével.

Fekete Gábor Vida Gábor Tóth Krisztián
ügyvezető, partner vezető tanácsadó tanácsadó


További információ:
www.ifua.hu