kapubanner for mobile

2007. február 19.
Stresszkezelés

Helyszín:1124 Budapest, Németvölgyi út 64., a Sämling Kft. oktatóterme



"Az élet legnagyobb csatái a hétköznapokban zajlanak, a lélek csöndes zugaiban."
D. O. McKay

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik fokozott stresszel járó munkakörben dolgoznak (vezetői pozíciót betöltők, ügyfélszolgálati munkatársak, vállalkozók, segítő foglalkozásúak, tanárok) vagy nehéz élethelyzetben vannak (munkanélküliség, kapcsolati nehézségek, életszakasz-váltás, stb.), és szeretnék megérteni, hogy milyen hatások váltanak ki stresszt belőlünk, és mit tehetnek ezek mérséklése érdekében.

A programleírás:

Mi a stressz? A stressz fogalma. Milyen gondolatok, érzések kapcsolódnak a stresszhez és ez hogyan befolyásolja a hozzá való viszonyunkat?

Milyen típusú helyzetek, események váltanak ki stresszt?
A stresszkeltő események közös jellemzői. Egyéni érzékenységünk feltárása a különböző típusú stresszkeltő helyzetekkel kapcsolatban.

Milyen reakciókat vált ki belőlünk a stressz?
A stresszre adott fizikai és pszichikai reakciók. A stresszválasz fiziológiája és annak következményei testi-lelki állapotunkra.

Milyen hatással van a stressz a teljesítményemre?
Mikor fokozza és mikor csökkenti a stressz a teljesítményünket? Létezik-e optimális stressz-szint egy teljesítményhelyzetben és ha igen, hogy lehet ezt beállítani?

Hogyan küzdünk meg a stresszel?
Probléma-fókuszú és érzelmi fókuszú megküzdési stratégiák. Egyéni megküzdési stratégiák beazonosítása, visszajelzés a hatékony és kevésbé megküzdés-módokról, a megküzdési eszköztár bővítése.

Hogyan mérsékelhetem az engem érő stresszhatások káros következményeit?
Stresszkezelési technikák megismerése, közülük néhány kipróbálása. Egyéni akciótervek kidolgozása új stresszkezelő módszerek elsajátítására.


További információ: http://www.samling.hu/kepzesreszletek.php?kepzes_id=374