kapubanner for mobile

2007. július 18. - 2007. július 20.
A szinkronizált termelési rendszer a szerelésben és a logisztikában

Helyszín: Szervező: Német - Magyar Képző Központ Egyesület, együttműködésben a bochumi Synchronized Production System Management Consultants GmbH-val. Szervező: Német - Magyar Képző Központ Egyesület, együttműködésben a bochumi Synchronized Production System Management Consultants GmbH-val.

SPS intenzív workshop Shunji Yagyu úrral, a Genba Kaizen szakértőjével

Cél:

A szinkronizált termelési rendszer megvalósítása döntő mértékben hozzájárul egy vállalat piaci pozíciójának kiépítéséhez és hosszú távú megtartásához. Sikeres kifejlesztését a tolóról a húzó (pull) rendszerű termelésre való átállás, valamint az egyes munkadarabok áramlásának elvéhez való igazodás alapozza meg.
Az ehhez kapcsolódó legfontosabb feladat az átfutási idő csökkentése minden területen, vagyis az átmenő készletek drasztikus csökkentése, és az átszerszámozási idő lerövidítése az átszerszámozások gyakoriságának egyidejű növelésével. A szerelési műveleteknél az egy kézmozdulatos, a gyártásban pedig a munkavégzési ütemidőn belüli átszerszámozásra kell törekedni.

A szinkronizált termelési rendszer további fontos célja a gyártási darabköltség folyamatos csökkentése az emberi és gépi munka arányának fokozatos javításával. A szerelőket és gépkezelőket fokozatosan tehermentesítik, termelékenységüket növelik azzal, hogy a munkafolyamat egyes lépéseire házon belül olcsó, egyszerű és könnyen módosítható intelligens automatákat fejlesztenek ki (LCIA: Low Cost Intelligent Automation).

Ajánljuk:

A workshop mindazoknak szól, akik a termelésben dolgoznak, vagyis az üzemvezetőknek, szerelésvezetőknek, termelésirányítóknak, munkaelőkészítőknek, gyártósor-felelősöknek, művezetőknek, logisztikusoknak, de mellettük mindazoknak, akiknek a szinkron termelési rendszerben a termelési igények figyelembe vételével kell gondolkodniuk, tehát tervezőknek, fejlesztőknek és kalkulátoroknak is.

A workshop megoldást nyújt:

  • a meglévő gyártósorok módosítására,
  • a termékek versenyképességének konkrét meghatározására és optimalizálására,
  • a gyártósorok egyenletesen magas kihasználtságára a lehető legnagyobb rugalmasság mellett,
  • a termelési költségeknek a forrásnál történő megbízható mérésére,
  • a 30 százalékos költségcsökkentésre

    A résztvevők megismerik mindazokat a módszereket, amelyek segítségével a szerelősorok termelékenysége jelentősen növelhető. Megismerkednek továbbá a szerelősori munkafolyamatok szabványosításának, az átszerszámozási idők csökkentésének, a logisztikai és anyagmozgatási folyamatok javításának lehetőségeivel.

    Módszertan - learning by doing

    Ez a színvonalas, gyakorlat-orientált workshop a helyszínt biztosító vállalat dolgozóival együttműködve, a munkával tanulás módszerével adja az Ön kezébe mindazokat az eszközöket, amelyekkel saját vállalatánál egyes gyártósorokat vagy akár egész részlegeket a szinkronizált termelési rendszer irányába fejleszthetnek tovább.
    A résztvevők a gyakorlati projektek keretében sajátítják el azokat a szakosodott technikákat, amelyekre az ötletgyártáshoz és az olcsó, gyorsan érvényesülő megoldások megvalósításához szükség van. A gyors siker természetesen erős ösztönzést is ad a résztvevőknek.

    A workshop 3 nap alatt legalább 30 óra elfoglatságot jelent a résztvevőknek. A résztvevők részletes magyar nyelvű írásos tananyagot kapnak.

    Részvételi díj:380.000 Ft + áfa

    Az előadóról:

    Shunji Yagyu a hosszú évek során autóipari termelés-irányítóként összegyűjtött tapasztalataira alapozva dolgozta ki Hitoshi Takedával közösen a Szinkronizált Termelési Rendszert.
    A kezdetektől, 1991-től részt vesz az SPS Management Consultants munkájában, 1998 óta Európában is dolgozik. Jelenleg a következő vállalatoknak ad tanácsot: Fischer-Gruppe (rögzítéstechnika és autóipar, az amerikai üzemekben is), ZF Friedrichshafen, a BMW előgyártási területén, DAF Trucks, Schmitz Cargobull, gyártási sor tervezés a DaimlerChrysler Haszonjárműveknél. 2005 őszén jelent meg könyve Szinkronizált termelés - javító eszköztől a rendszerig címmel.

    További információ: Somogyi András 1/243-35-96 vagy [email protected]