kapubanner for mobile

2007. július 2. - 2007. július 3.

Hatékony kommunikáció

Helyszín: WIFI Hungária Oktató és Továbbképző Központ 1013 Bp. Krisztina krt. 39/B

Szervező: Kuti Zsuzsanna, tel: 4 880 888 e-mail:[email protected]

Cél:

a résztvevők változatos helyzetgyakorlatok, csoportmunkák és kérdőívek segítségével megismerik egyéni kommunikációs stílusukat, útmutatást kapnak a hatékony, asszertív kommunikáció elsajátításához.
Ajánljuk: mindenkinek, aki fejleszteni szeretné kommunikációs készségeit, tudatosabbá akar válni emberi kapcsolatainak megértésében és kezelésében.

Tartalom:


  • kommunikációs csapdahelyzetek: melyek azok a mechanizmusok, sémák, amelyek gátolják a megértést beszélgetéseink, vitáink során? Hogyan tudunk előre felkészülni a félreértések elkerülésére: a kommunikáció tudatosításának szempontjai és szükségessége, kommunikációs tervek készítése.
  • a kapcsolatot erősítő és gyengítő kommunikáció jellegzetességei: " gyilkos mondatok" és ezek elhárítása. A racionális gondolkodás és az érzelmek kifejezése: lehet-e egyszerre, vagy csak külön?
  • hallgatás vagy aktív odafigyelés? A látszólag passzív fél aktív szerepe és felelőssége a kommunikációs folyamatban. Az aktív odafigyelés elsajátításának gyakorlata.
  • én csak visszaütöttem? ? Hol és mivel kezdődhet el egy konfliktus? A kommunikáció tükörfunkciója. A beszélő felelőssége és tudatossága; az agresszív kritika helyett építő visszajelzés
  • viselkedési stratégiáink megnyilvánulása a kommunikációban: mikor, melyik stratégiát érdemes használni, ezek előnye, hátránya és lehetséges hatásai a kommunikációban résztvevő másik félre
  • az asszertív, kapcsolatot erősítő kommunikáció jellemzői, előnyei és alkalmazási lehetőségei a mindennapi életünkben.



    Időtartam: 16 óra
    Időpont: 2007. július 2-3.
    Részvételi díj: 130 000 Ft + ÁFA

    A részvételi díj tartalmazza a képzések írásos anyagát, a délelőtti és délutáni kávészünet díját, és az ebéd árát is. Az étkezési költséget, amely napi bruttó 4.000 Ft/fő a részvételről kiállított számlán külön részletezzük.
    A képzés előtt egy hónappal történő jelentkezés esetén 5% kedvezményt biztosítunk.
    Vállalatok számára a képzés díja a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolható.
    A képzés idejére parkolóházi parkolás 40%-os kedvezménnyel vehető igénybe.


    További információ:
    http://www.wifi.hu