kapubanner for mobile

2007. március 29.
Teljesítményértékelés - Csak nyűg?

Helyszín: Hotel Mercure Buda

A konferencia programjának összeállítása során, a HR szakemberekkel folytatott beszélgetéseim alkalmával meglepő mondatokkal találkoztam:
A vezetők csak nyűgnek / szükséges rossznak / felesleges procedúrának tekintik a teljesítményértékelést / ...nem érdekeltek benne
Mi lehet ennek az oka? És miként tudnánk egy szemléletváltást előidézni, hogy a vezetők a teljesítményértékelést, mint a vezetési munkát segítő eszközt lássák, s nem mint rájuk erőszakolt jövevény-feladatot?

Workshopunk keretében a következő témák kerülnek feldolgozásra:

Hogyan tegyük a vezetőket érdekeltté, elkötelezetté a teljesítményértékelésben?
A HR és a vezetők közötti együttműködés a Teljesítmény menedzsment (TM) rendszer kidolgozásában, bevezetésében, működtetésében lehetséges problémák és azok elkerülése
Csapdák és megoldások a tervezés, a coaching, az értékelés folyamatában
Az értékelési eredmények korrekt felhasználása az ösztönzésben, a teljesítmény alapú bérezésben
A teljesítmény értékelés eredményeinek összekapcsolása a potenciál értékeléssel
A teljesítményközpontú vezetés hatékonnyá tételéhez szükséges vezetői készségek, kompetenciák. Miként segítse vezetőjét a szubjektivitás csapdájának kikerülésében?
A vezetők képzése az eredményes teljesítményértékelés érdekében
Hogyan kezeljük a konfliktuskerülő vezetőket?
Hogyan tegyük emészthetővé ugyanakkor élvezetessé a TM működtetését?
Hogyan tudjuk segíteni a vezetőt HR szerepében?
Milyen támogatást nyújthat a teljesítmnyértékelés során a HR egy vezetőnek? Hogyan kerüljük el a HR, mint csendőr szerepet?
Kommunikáció, nyomon követés, a rendszer és működésének folyamatos tökéletesítése, a visszajelzés fontossága a vezetők és HR közötti párbeszéd kialakítása
A TM rendszer életben tartása, folyamatos megújítása Ezeken kívül egy szituációs játékban is részt vehet:
Bújjon a vezető bőrébe és ezáltal értse meg jobban vezetői érzéseit, szempontjait, hogy azok legyőzzék a teljesítményértékeléssel kapcsolatban felmerült ellenszenvüket, ellenérveiket!

A workshop szakemberei:

dr. Bábosik Mária, Ügyvezető igazgató, HayGroup Hungary
Közgazdászként éveken át gazdasági és szociológiai kutatással, ezt követően menedzsment - oktatással foglalkozott. 1991 óta dolgozik a Hay Groupnál. Szervezet elemzési, munkakör értékelési projektekben, jövedelemszint-vizsgálatokban projekt vezetőként tevékenykedett, kompetencia-alapú emberi erőforrás és teljesítmény menedzsment projektekben, tréningeken
működött közre. 2001-től a tanácsadási üzletág vezetője, 2002 tavaszától ügyvezető igazgató. Tapasztalt a humán erőforrás folyamatok egészét lefedő projektek menedzselésében, javaslatok kidolgozásában és megvalósításában egyaránt. Első számú vezetőként gyakorlata van az emberi erőforrás rendszerek - így a teljesítményértékelés sikeres működtetésében. 1997 óta CMC (Bejegyzett Menedzsment Tanácsadó). 2004. január 1. óta FMM által regisztrált Személyügyi szakértő.

Mohácsi Gabriella, Szenior menedzsment tanácsadó, HayGroup Hungary
Pszichológusként tíz éven át szervezetfejlesztéssel, különböző témájú (konfliktuskezelő, team-building, vezetési hatékonyság) tréningekkel foglalkozott. 1992 óta dolgozik a Hay Groupnál. Szervezet elemzési, értékelési projektekben, jövedelemszint vizsgálatokban, attitűd és munkavállalói elégedettség felmérésekben, Értékelő Központok vezetésében, Érzelmi intelligencia, illetve kompetencia alapú emberi erőforrás és Teljesítmény menedzsment projektekben, tréningeken vett részt, tevékenykedett projekt vezetőként. Mind a privát, mind a közszférában széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik. 1997. óta CMC (Bejegyzett Menedzsment Tanácsadó). 2004. január 1. óta FMM által regisztrált Személyügyi szakértő.


További információ:
www.iir-hungary.hu