kapubanner for mobile

2008. április 9.

HR Network Találkozó - Mentális egészségfejlesztés a munkahelyeken

Helyszín: Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft. és a HR Network szemináriumi terme: 1072 Budapest, Rákóczi út 4. I. em. 1. Szervező: Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft., 06-1-266-2094, 06-20-583-6366,

A munkahelyi stressz csökkentése érdekében az Európai Szakszervezeti Szövetség három európai munkaadói szervezettel 2004. október 8-án keretmegállapodást írt alá, hogy felhívják a munkáltatók figyelmét a stressz okozta problémákra, illetve, hogy javaslatokat tegyenek ezek megoldására.

Ezt a direktívát Magyarország még uniós szociális partnerként elfogadta, vállalva, hogy három év alatt megfogalmazza az erre vonatkozó irányelveket. Pár hónap késéssel ugyan, de elfogadásra került a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény legújabb módosítása, mely 2008. január 1-jével lépett hatályba.

Eszerint a munkaadóknak most már azt is fel kell mérniük, milyen kockázatot jelent a stressz, és hogyan lehet azt elhárítani.

Mentális egészségfejlesztés a munkahelyeken

címmel megrendezésre kerülő HR Network Találkozónk aktualitását az elfogadott törvény és az adja, hogy tudjuk, mi magyarok különösen veszélyeztetettek vagyunk a munkahelyi stressz és -kiégés szempontjából.

Találkozónkon a következő kérdésekre keressük közösen a választ:

  • Milyen hazai- és nemzetközi adatokkal rendelkezünk a munkahelyi stresszről?
  • Milyen árat fizet a munkáltató és a munkavállaló a munkahelyi stressz következményeiért?
  • Az új törvényi szabályozás milyen valós terheket ró a munkáltatókra?
  • Milyen koncepciók léteznek a mentális egészség fejlesztésére?
  • "move europe": Egészséges munkavállaló az egészséges munkahelyeken.
  • Hogyan töltsük meg ezt a kezdeményezést tartalommal?

    További információ:

    www.hr-network.hu
    E-mail: [email protected]