kapubanner for mobile

2008. december 5.
Business Coach Akadémia - Szerepjáték

Helyszín: Budapest Belváros

Szervező: Business Coach Akadémia, [email protected]

A workshop célja

Sok formája van annak, hogy kifejezzük önmagunkat. Van, akinek a pszichodrámából már sokak számára jól ismert szerepjáték erre kifejezetten alkalmas. Ezzel az önmagában önismeretet és empatikus készségeket is hatékonyan fejlesztő eszközzel ki lehet próbálni új szerepeket, fel lehet készülni jövőbeli eseményekre, bele lehet bújni valaki másnak a bőrébe, azért hogy jobban megértsük a másik szempontjait, vagy azért mert egyáltalán nem is ismerjük. De olyan alapvető és egyszerű vezetői eszközök használatának illetve a nem használatának a szembesítésére is alkalmaz, hogy ha a vezető nem kérdez eleget, nem győződik meg az átadott információ eljutásáról, vagy nem dicsér megfelelően.
A szerepjáték azon kitűnő eszközök egyike egy coach tárházában, ami alkalmas arra, hogy fejlessze ügyfelének kommunikációs, problémamegoldó készségeit. Amihez egy biztonságos, elfogadó és kockázatmentes környezetet tud nyújtani, és azonnal tud visszajelzést adni, olyan területekről is, amivel egyébként ritkán szembesülünk, például a non-verbális kommunikációról, vagy egyszerűen csak arról, hogy milyen szavakat használ valaki egy konfliktusban vagy ahogy önmagáról beszél.

Kiknek ajánljuk

Mindazok számára ajánljuk a workhsopot, akik szeretnének megismerni és begyakorolni egy hatékony eszköz használatát. Ezen a workshopon a gyakorlat lesz nagyobb hangsúlyban, hogy a saját élményen keresztül sajátíthassuk el a szerepjáték, mint coaching eszköz használatát. A workshop arra is kiváló alkalom, hogy átéljük, majd remélhetőleg túl is jussunk azon, hogy "én nem tudok játszani", így élesben már át tudjuk segíteni ezen a coachee-t is.

Tematika
 A szerepjáték lehetséges kapcsolódásai a coachinggal
 A szerepjáték, mint a kommunikációt és problémamegoldást fejlesztő eszköz
 Milyen témáknál lehet használni a szerepjátékot? Például: asszertivitás, delegálás, visszacsatolás, meggyőzés
 Hogyan alkalmazzuk a szerepjátékot a coachingban - a szerepjáték menete
 Helyzetgyakorlatok

Előadó: Oborni Kata - business coach és tréner

A workshop időpontja: 2008.12.05 14:00-18:00