kapubanner for mobile

2008. június 18.
Balanced Scorecard képzés - avagy a stratégia sikeres megvalósításának kulcsa

Helyszín: Boutique Hotel Zara Budapest, Só u. 6. Szervező: Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. Kontakt: Borbély Csilla, Tel.: 1 428 3898, [email protected]

A vállalati stratégiák többsége azért hiúsul meg, mert a vezetők figyelmüket a pénzügyi mutatókra irányítják, miközben meghatározó sikertényezők és teljesítményokozók kiesnek a látókörükből. A Balanced Scorecard (BSC) magyarul kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám-rendszert jelent, ami egy hatékony eszköz a vezetők kezében ahhoz, miként készítsék el, hogyan jelenítsék meg a stratégiájukat, hogyan menedzseljék a megvalósítását, és mérjék az elért eredményeket.

Kinek ajánljuk?

Tanfolyamunkat a stratégiai tervezéssel és vezetéssel foglalkozó vezetőknek, tervezési és kontrolling területen dolgozó szakembereknek, a Balanced Scorecard módszertan iránt érdeklődő tanácsadóknak valamint non-profit szervezetek (kórházak, kormányhivatalok, iskolák stb.) vezetőinek és szakembereinek ajánljuk, akik intézményüket stratégiai alapokon szeretnék működtetni.

A tanfolyam célja

Célunk, hogy gyakorlatorientált választ kapjon arra, miért fontosabb a stratégia megvalósításának képessége, mint a stratégia minősége és hogyan tudja a Balanced Scorecard segítségével aktivizálni szervezete értékteremtő kompetenciáit.

Program

A BSC módszertan lényege
vezetési technikákat integráló szerepe, kapcsolata a stratégiaalkotással és a stratégiai vezetéssel

Hogyan lehet a hagyományos pénzügyi és kontrolling technikákat megújítani a nem pénzügyi mutatók felhasználásán alapuló immateriális vagyonfigyelő (IAM) és a Balanced Scorecard (BSC) módszertan segítségével?
BSC projektek megtervezése és menedzselése

  • Stratégiai térképek készítése, stratégiai vezértémák kiválasztása, célok kijelölése
  • A stratégia véglegesítése, logikai ellenőrzése, tesztelése
  • A stratégia megvalósításához kapcsolódó mutatók, mércék kiválasztása, a szükséges dokumentációk elkészítése

    Hogyan lehet azonosítani a tipikus kritikus sikertényezőket és kulcs teljesítménymutatókat?
    Célok meghatározása a BSC logikája szerint

    Hogyan lehet a stratégiai célokat konzisztensen meghatározni és lebontani a megvalósítás szintjeire?
    Stratégiai kezdeményezések, akciók kidolgozása, rendezése, rangsorolása

    Miként lehet egységes keretbe illeszteni a stratégiai megközelítést és a hatékony operatív irányítást?
    Jelentések, beszámolók összeállítása BSC logika szerint

    Kialakítható-e olyan irányítási és beszámoltatási struktúra, amely a tulajdonosi nézőpont megjelenítése mellett az operatív irányítási szintek szempontjait is kezelni tudja?
    A teljes szervezet mozgósítása a stratégia megvalósítása érdekében a BSC segítségével

    Hogyan mérhető és maximalizálható a vállalat üzleti értéke a látható és láthatatlan vagyon együttes hozamának maximalizálásával?

    Amiért érdemes Önnek részt vennie

    A BSC segítségével hasznos keretet és módszertant kap stratégiájának kidolgozásához, jól áttekinthető, de szigorú logikai rendet követő megjelenítéséhez, a stratégiai törekvések és célok lebontásához, a megvalósítással kapcsolatos teendők meghatározásához, a különböző részlegek munkájának koordinálásához, valamint a stratégiai kontrollálásához.

    Jelentkezési információk

    Részvételi díj: 59 990,00 Ft/fő/1 nap

    A részvételi díj tartalmazza az oktatást, a rendezvény anyagát és az étkezés díját. A képzések helyszínével, időpontjával, az előadók személyével kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk. Érdeklődés hiányában maradhat el szeminárium, de ebben az esetben Önnek lehetősége van egy másik szeminárium kiválasztására. A jelentkezők képviselete természetesen lehetséges.

    További információ:

    http://www.dashofer.hu