kapubanner for mobile

2008. május 16.
Dr. Csernus a pénzről és az üzletről

Helyszín: Budapesti Műszaki Főiskola, Tavaszmező u 18.; G épület F 19-es terem Szervező: MBA Bíborklub és az MBA Üzleti klub

Budapest, 2008. április 24. - Dr. Csernus Imre a pénzben mérhető sikerről, a siker hozzávalóiról beszél és beszélget. Csernus a májusi 16-i előadáson először foglalkozik ilyen beszélgetés keretében a pénzzel, a karrierrel, az üzleti élet problémáival és a menedzser életvitel buktatóival.

A szervezők célja az előadással az, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, hogy a belső állapotunk tükröződik a szakmai életünkben is: a lelki egyensúlyt hiába akarjuk, nem tudjuk külsőségekkel (pénzzel, pozícióval) pótolni. Véleményük szerint minden belül dől el, és ezért mindenkinek tennie kell.


A beszélgetést az MBA Bíborklub és az MBA Üzleti klub közös rendezvénye, amely a Polaris Managament Consulting Kft. és a Kapcsolatokert.hu támogatásával jöhetett létre.


A Polaris Management ügyvezetője, Kárpáti Tímea elmondta: "Csernus Imre szókimondó stílusára van szükség, olyan hangra, amelyre sokan kapják fel a fejüket. Társadalmi méretű, hosszú idő óta nem változó pesszimizmusunk egyre inkább nyomja a vészcsengőt: erről beszélnünk kell. Ki kell mondani dolgokat, provokálni kell és megszólaltatni azokat, akik szenvednek a sikertől vagy szenvednek a sikertelenségtől."


Az előadáson Csernus Imre és a szervezők arra keresik a választ, hogy az egyik ember miért lesz sikeres és gazdag, míg a másik ember miért nem; miért hajtják túl magukat az emberek a pénzért, mikor nyilvánvalóan egy túlhajtott ember nem tud hatékony lenni a munkájában és boldog a magánéletében.

Több kutatás mutatott rá, hogy honfitársaink közt rengeteg a szenvedélybeteg. A szenvedélybetegségek új formája a munkamánia, amely egyértelműen hordozza a szenvedélybetegségek klasszikus jellemzőit: a menekülést a valóság elől, a nem létező boldogság pótlására használt túlmunkát.


A vezető beosztásban dolgozó nők kapcsán felmerülő kérdések még összetettebbek, az elvárások sem tisztázottak. Mennyire jellemzőek a férfias elvárások a nőkre? Mennyire nyomják rá a bélyegüket a nőkre a szerepkonfliktusok és a nagy kérdés: "A karrier vagy család?".

Az előadás végére a hallgatóság választ kap arra, lehetünk-e, és ha igen, hogyan lehetünk sikeresek a lelki egyensúlyunk megőrzése mellett?

Az előadás interaktív.
Időpontja: 2008. május 16. 18:00

Jegyrendelés: http://mbaklub.hu/csernus


Kapcsolódó linkek:

http://www.polarismanagement.hu/
http://www.kapcsolatokert.hu/