kapubanner for mobile

2008. november 13. - 2008. november 14.

Hatékony kommunikáció a szervezetben

Helyszín: WIFI Hungária Oktató és Továbbképző Intézet Szervező: WIFI Hungária Oktató és Továbbképző Intézet, (1) 4 880 880 ; www.wifi.hu

Cél:

a résztvevők változatos helyzetgyakorlatok, csoportmunkák és kérdőívek segítségével megismerik egyéni kommunikációs stílusukat, útmutatást kapnak a hatékony, asszertív kommunikáció elsajátításához.

Ajánljuk:

mindenkinek, aki fejleszteni szeretné kommunikációs készségeit, tudatosabbá akar válni emberi kapcsolatainak megértésében és kezelésében.

Tartalom:

  • kommunikációs csapdahelyzetek: melyek azok a mechanizmusok, sémák, amelyek gátolják a megértést beszélgetéseink, vitáink során? Hogyan tudunk előre felkészülni a félreértések elkerülésére: a kommunikáció tudatosításának szempontjai és szükségessége, kommunikációs tervek készítése.
  • a kapcsolatot erősítő és gyengítő kommunikáció jellegzetességei: "gyilkos mondatok" és ezek elhárítása. A racionális gondolkodás és az érzelmek kifejezése: lehet-e egyszerre, vagy csak külön?
  • hallgatás vagy aktív odafigyelés? A látszólag passzív fél aktív szerepe és felelőssége a kommunikációs folyamatban. Az aktív odafigyelés elsajátításának gyakorlata.
  • én csak visszaütöttem? ? Hol és mivel kezdődhet el egy konfliktus? A kommunikáció tükörfunkciója. A beszélő felelőssége és tudatossága; az agresszív kritika helyett építő visszajelzés
  • viselkedési stratégiáink megnyilvánulása a kommunikációban: mikor, melyik stratégiát érdemes használni, ezek előnye, hátránya és lehetséges hatásai a kommunikációban résztvevő másik félre
  • az asszertív, kapcsolatot erősítő kommunikáció jellemzői, előnyei és alkalmazási lehetőségei a mindennapi életünkben.

    További információ:

    www.wifi.hu