kapubanner for mobile

2009. január 30.
Business Coach Akadémia - Önismeret

Helyszín: Budapest Belváros

Szervező: Business Coach Akadémia, [email protected]

A workshop célja
A coach legfontosabb munkaeszköze a saját személyisége, ezért kiemelten fontos, hogy jó legyen az önismerete és törekedjen rá, hogy minél jobb legyen az emberismerete. Az önismereti workshopnak kettős célja van. A coaching segítő szakma. Egy coach, aki emberekkel foglalkozik, akkor tud hatékonyan segíteni, ha rendelkezik belső egyensúllyal és stabil világképpel. Az a kép, amit mutat magáról, és az, ami belül van, meg kell feleljen egymásnak ahhoz, hogy hitelesen képviselhesse magát és értékeit. Az egyik cél tehát önmagunk mélyebb megértése. A másik az, hogy egy coach legyen tisztában azzal, hogy mi az önismeret, a személyiségfejlesztés, hiszen erre munkája során is szüksége lesz. Meg kell értenie azokat a folyamatokat, hogy miért vagyunk olyanok, amilyenek, és hogyan változhatunk pozitív irányba?
Számos eszközzel segíthetjük az önismeretet: tesztek, önmagunk megfigyelése, visszajelzések másoktól, a miértek kutatása. A coaching folyamat egyik kötelező lezáró eleme a coachee-tól kapott értékelés feldolgozása, megértése – és ha szükséges, önmagunk felülvizsgálata, változtatása. Akkor tudjuk a coachee-t a saját útjára segíteni, ha mi már megtaláltuk a magunkét, s azon járunk. Ebben segít elindulni ez a 8 órás workshop.

Kiknek ajánljuk?
Ajánlom azoknak, akik önmaguk megértéséhez szeretnének segítséget kapni és szeretnének tisztában lenni az önismerethez kapcsolódó főbb témákkal. Mindenképpen ajánlom azoknak a leendő coachoknak, akik eddig még sosem vettek részt önismereti csoportban.

Tematika
 Mi az önismeret?
 Milyen ember a jó coach? Miben kell még fejlődnünk, hogy azzá válhassunk? (gyakorlat)
 Ki vagyok én? Önmagunk és belső folyamataink megértése (gyakorlat)
 Mire jó az önismeret? Motiváció, kommunikáció, karrier
 Önismereti témák: önjellemzés, énkép, önbizalom, külső megfigyelés
 Főbb személyiségelméletek
 Eszközök, melyek segíthetnek a coachingban (gyakorlat)
 Személyiségünk tulajdonságai, képességei
 Hogyan és miben nyújthatunk segítséget másoknak?
 Sztár-coachok mélyinterjúinak hanganyag részleteinek feldolgozása (gyakorlat)


Előadó: Oborni Kata - business coach és tréner

A workshop időpontja: 2009.01.30 9:00-18:00