kapubanner for mobile

2009. november 27.
Business Coach Akadémia - Döntés - Delegálás - Motiváció

Helyszín: Budapest Belváros Szervező: Business Coach Akadémia

Döntés-delegálás-motiváció

A workshop célja:

A felső- és középvezetők munkájuk során folyamatosan döntéseket hoznak, melyek nem csak a vezetők saját sorsára, de az egész vállalat jövőjére kihatással vannak.

A vezetői pozíció tehát döntések sorának meghozatalát jelenti, mely felelősség gyakran áll a stressz problémák hátterében is. Így a döntés témakörének ismerete elengedhetetlen egy sikeres coach számára.

A minőségorientált szervezet egyik legfőbb jellemzője a munkatársak fejlődése iránt vállalt elkötelezettség. Ez részben a feladatok leosztásával - delegálásával - történik, részben a jól képzett munkatársak egyre nagyobb kihívások elé állításával.

A delegálás akkor sikeres, ha az eredményorientált. A delegálás - az időgazdálkodáshoz kapcsolódva - a coach beszélgetések egyik gyakori témája.

A motiváltságot az határozza meg, hogy az egyén munkával kapcsolatos szükségletei, elvárásai mennyire vannak összhangban a szervezet által nyújtott ösztönzőkkel, juttatásokkal.

Ez szubjektív megítélés eredménye, mivel az egyik ember számára megfelelő ösztönző (pl. bizonyos szintű fizetés), a másik számára nem biztos, hogy kielégítő. A vezető számára gyakran kihívás annak eldöntése, hogy az egyes embereket hogyan lehet motiválni.

A workshop célja a coach felkészítése, arra hogy e három gyakori vezetői kihíváson miként tud coachként támogatást nyújtani. Gyakorlati tippek, tesztek, esettanulmányok, szituációs játékok segítik az elmélet begyakorlását, így a workshop végeztével a coach azonnal alkalmazni lesz képes tudását, hogy támogassa ügyfelét a még hatékonyabb döntéshozatalban, delegálásban és motiválásban.

Kiknek ajánljuk?

Mindazon kezdő és haladó coachoknak, akik akár van saját vezetői tapasztalatuk, akár csak a másik oldalról ismerik a helyzetet, de a vezetői készségeik e fontos területén további fejlődésre nyitottak, hogy ügyfeleiket segíthessék.

Tematika:

  • Döntés folyamata, döntési hibák
  • Döntést támogató módszerek, eszközök
  • A csoportos döntések problémái
  • Döntésre vonatkozó esettanulmányok, tesztek
  • Miért delegáljunk, és miért nem delegálunk
  • Miként delegáljunk, hogyan tarthatjuk felelősségben a munkatársunkat
  • Leggyakoribb hibák a delegálásnál
  • Miért fontos a motiváció?
  • Motivációs elméletek (Maslow, Herzberg, X-Y)
  • Milyen motivációs eszközei vannak a vezetőknek, és tudatosan miért csak az 5%-át használják ezeknek?
  • Konkrét esetek, valós coachingok feldolgozása

    Előadó: Kurucz Balázs - business coach és tréner

    A workshop időpontja: 2009.11.27 9:00 - 18:00

    További információ:

    E-mail: [email protected]