kapubanner for mobile
EMMA 
Megjelent: 20 éve

18/2004. (IV. 25.) FMM rendelet az Egységes Munkaügyi Nyilvántartás keretében használt azonosító kódok képzésére, kiadására és alkalmazására vonatkozó szabályokról

emma

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 58. §-a (8) bekezdésnek f) pontjában foglalt felhatalmazás alapján - az informatikai és hírközlési miniszterrel egyetértésben - a következőket rendelem el:



Általános rendelkezések


1. §


A rendelet hatálya kiterjed
a) a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény hatálya alá tartozó munkaviszonyban munkavállalót foglalkoztató munkaadóra (a továbbiakban: munkaadó),
b) az a) pontban meghatározott munkaadóval munkaviszonyban álló munkavállalóra (a továbbiakban: munkavállaló),
c) a Foglalkoztatási Hivatalra, illetőleg a szervezetébe tartozó Munkaügyi Nyilvántartó Központra (a továbbiakban: Központ), a megyei (fővárosi) munkaügyi központokra (továbbiakban: munkaügyi központ) és
d) a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény 2. §-ában meghatározott munkaügyi ellenőrzést végző szervek felügyelőjére (a továbbiakban: felügyelő).


2. §


(1) Az Egységes Munkaügyi Nyilvántartásban (a továbbiakban: Nyilvántartás) használt azonosító kódok a következők:
a) a saját adatokhoz való hozzáférést biztosító kód a munkaadó részére (munkaadói kód),
b) a saját adatokhoz való hozzáférést biztosító kód a munkavállaló részére (munkavállalói kód),
c) a hatósági hozzáférést biztosító kód a munkaügyi ellenőrzést végző szervek részére (hatósági kód).
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott azonosító kódok képzését a Központ végzi.



A munkaadói és munkavállalói kód igénylése


3. §


(1) A munkaadói és a munkavállalói kód kizárólag kérelem alapján adható ki.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott azonosító kódot a munkavállaló, illetve a munkaadó vagy képviselője
a) személyesen, munkavállaló kérelmező esetén az értesítési címe szerint, illetőleg munkaadó kérelmező esetén a székhelye (telephelye) szerint illetékes munkaügyi központ kirendeltségén (a továbbiakban: kirendeltség) a melléklet szerinti kérelem kitöltésével és benyújtásával,
b) írásban a melléklet szerinti kérelemnek a Központhoz postai úton történő benyújtásával
igényelheti.
(3) A kirendeltség az ott benyújtott kérelmet annak átvétele igazolását követően legkésőbb az átvételt követő munkanapon továbbítja a Központ részére.


A munkaadói és munkavállalói kód iránti kérelem elbírálása


4.§


(1) A kérelem elbírálására és a 2. § a) és b) pontjaiban meghatározott azonosító kód kiadására a Központ jogosult.
(2) A beérkezett kérelmeket és a bejelentett adatok valódiságát a Központ öt napon belül megvizsgálja, és az azonosítás érdekében adategyezetést végez.
(3) A Központ a kérelmező által megadott adatok valódiságának vizsgálatát a saját nyilvántartása alapján, illetve a jogszabályok által meghatározott jogkörében más nyilvántartásokban kezelt adatokkal történő egyeztetéssel végzi.
(4) A Központ, amennyiben a kérelmezőnek az adatok hozzáféréséhez való jogosultsága megállapítható, intézkedik az azonosító kód képzéséről, és annak átvétele időpontjáról értesíti a kérelmezőt.
(5) A Központ a kérelem elutasításáról határozatot hoz, ha a kérelmező adatokhoz való hozzáférési jogosultsága nem állapítható meg, és így számára az azonosító kód nem adható ki.
(6) Az (5) bekezdés szerinti határozat elleni fellebbezést a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója bírálja el.
(7) A kérelem alapján lefolytatott eljárás illeték- és díjmentes.



A munkaadói és munkavállalói kód képzése


5.§


(1) A 2. § a) és b) pontjaiban meghatározott azonosító kód öt számjegyű kombináció, amely a képzési eljárásban hozzá rendelt azonosítóval együtt biztosítja, hogy a jogosultság alapján hozzáférhető adatok köre egyedi módon kapcsolódjon össze. Munkaadói azonosító az adószám, illetve, adószámmal nem rendelkező magánszemély munkaadó esetében az adóazonosító jel. A munkavállalói azonosító a TAJ szám.
(2) Az azonosító kódot a képzést követően a Központ megküldi munkavállaló kérelmező esetén az értesítési címe szerint, illetőleg munkaadó kérelmező esetén a székhelye (telephelye) szerint illetékes kirendeltségnek.



A munkaadói és munkavállalói kód átvétele


6. §


(1) A 2. § a) és b) pontjaiban meghatározott azonosító kódot a munkavállaló személyesen az értesítési címe szerint illetékes, illetőleg a munkaadó személyesen vagy képviselője útján a székhelye (telephelye) szerint illetékes kirendeltségen veheti át.
(2) Az azonosító kód átvételekor a kérelmezőt személyazonossága megállapítását követően tájékoztatni kell a kód alkalmazásának és használatának szabályairól, valamint az azzal kapcsolatos kötelezettségeiről.
(3) Az azonosító kódot a kérelmező zárt borítékban veszi át. A boríték átvételét az átvevő aláírásával igazolja.
(4) A kiadott azonosító kódról és az annak alapján hozzáférhető adatok köréről a Központ külön nyilvántartást vezet.



A hatósági kódra vonatkozó rendelkezések


7. §


(1) A hatósági kódot az 1. § d) pontja szerinti munkaügyi ellenőrzést végző szerv saját hatáskörben igényli a Központtól a vele közszolgálati jogviszonyban álló felügyelő részére.
(2) A hatósági kód a felügyelő részére a közszolgálati jogviszonyából eredő feladatai ellátása érdekében adható ki. A hatósági kód a munkaügyi ellenőrzéssel érintett munkaadó teljes adatállományához való hozzáférést biztosít.
(3) A felügyelő a Nyilvántartás adatairól közszolgálati jogviszonyából eredő ellenőrzési tevékenysége keretében a hatósági kód alkalmazásával tone üzemmódú telefonon, vagy elektronikus úton kérhet tájékoztatást.
(4) A hatósági kód igénylésének, valamint a 8. és 9. §-okban foglaltaknak a hatósági kóddal összefüggésben történő végrehajtása módját a munkaügyi ellenőrzést végző szerv és a Központ közötti megállapodás tartalmazza.



Az azonosító kóddal kapcsolatos kötelezettségek


8.§


(1) Az azonosító kódot a birtokosa köteles megvédeni a jogosulatlan hozzáféréstől.
(2) Az azonosító kód birtokosa köteles a Központnak azonnal bejelenteni, illetve a felügyelő köteles a munkaadóját haladéktalanul értesíteni, ha az azonosító kód elveszik, ha az jogosulatlan számára hozzáférhetővé vált, továbbá, ha annak használata során rendellenesség észlelhető.
(3) A jogosultság fennállása esetén a Központ új azonosító kódot ad:
a) a birtokosának bejelentése és kérelme, valamint a felügyelő munkaadójának értesítése alapján, ha a birtokos, illetve a felügyelő az azonosító kódját elvesztette,
b) a birtokosának bejelentése és kérelme, valamint a felügyelő munkaadójának értesítése alapján, ha az azonosító kód jogosulatlan számára hozzáférhetővé vált, vagy
c) a birtokosának bejelentése és kérelme, valamint a felügyelő munkaadójának értesítése alapján, ha az azonosító kód használata során rendellenességet észlel.
(4) A Központ ügyfélszolgálata az azonosító kód birtokosa részére az azonosító kód használatával kapcsolatban tájékoztatást ad.



Az azonosító kód érvényességének szüneteltetése, illetve megszűnése


9. §


(1) Az azonosító kód érvényessége szünetel, ha annak birtokosa a rendszer használata során érvényes azonosítóját egymásután háromszor nem tudta megadni. Az érvényesség helyreállításának időpontjáról kérelmére a Központ tájékoztatást ad a birtokos részére.
(2) Az azonosító kód érvényessége megszűnik, ha:
a) azt az arra jogosult kéri,
b) birtokosa új azonosító kódot kap,
c) a munkaügyi ellenőrzést végző szerv bejelenti a felügyelő közszolgálati jogviszonyának megszűnését,
d) a kiadás alapjául szolgáló adatokról bebizonyosodik azok valótlansága, továbbá ha
e) az azonosító kód használatával kapcsolatosan visszaélésre utaló körülmények merülnek fel.
(3) Az azonosító kód érvényességének szünetelését, illetve megszűnését a Központ a nyilvántartásában haladéktalanul átvezeti, és erről értesíti az azonosító kód birtokosát.

A biztonsági üzemeltetés


10. §


A Központ a rendszer üzemeltetése során biztosítja, hogy jogosulatlan személyek mások nyilvántartásba vett adataihoz ne férjenek hozzá, s folyamatosan rögzíti a Nyilvántartással kapcsolatos adatigénylések eseményeit oly módon, hogy azok visszakereshetőek legyenek.


Záró rendelkezések


11. §


(1) Ez a rendelet a 2004. május 1-jén lép hatályba.
(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg az Állami Foglalkoztatási Szolgálatról szóló 4/2002. (X. 17.) FMM rendelet a 3. §-át követően a "Munkaügyi Központ" alcímet megelőzően a következő alcímmel, és 3/A. §-sal egészül ki.


"Munkaügyi Nyilvántartó Központ

3/A. §

(1) A Foglalkoztatási Hivatal szervezetén belül Munkaügyi Nyilvántartó Központ (a továbbiakban: Központ) működik, melynek feladata az Egységes Munkaügyi Nyilvántartás működtetése.


(2) A Központ ellátja
a) az Egységes Munkaügyi Nyilvántartás induló adatbázisának kialakításával,
b) a munkaviszonnyal összefüggő adatoknak az adatbázisba történő bevitelével,
c) a b) pont szerinti adatok ellenőrzésével,
d) a jogosultak részére a szükséges információk hozzáférésével,
e) az ügyfélszolgálatának működtetésével,
f) az Egységes Munkaügyi Nyilvántartásban lévő adatoknak a jogszerű kezelésével, valamint az adatfeldolgozás biztonsági feltételeinek biztosításával, valamint
g) az azonosító kód kiadásával, használatával és érvényességének szünetelésével, illetve megszűnésével
összefüggő feladatokat."



Burány Sándor
foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megbízási szerződés vagy munkaszerződés? Megbízási jogviszony vagy munkaviszony? - így lehet eldönteni

A legtöbb vállalkozásnál a dolgozók főként munkaviszonyban állnak. Kérdésként merül fel, hogy bizonyos munkavégzésre irányuló tevékenységeket... Teljes cikk

Jubileumi jutalom: összege, kifizetése, kinek jár?

Az állami alkalmazottak jogállásáról szóló törvény (Kjt.) alapján jár a jubileumi jutalom a közalkalmazottaknak, amelynek összege a ledolgozott... Teljes cikk

Temetési segély

Egy hozzátartozó halála nagyon komoly érzelmi terhet jelenthet. A lelki megpróbáltatáson túl pedig jelentős anyagi költség is egy temetés... Teljes cikk