Megjelent: 5 éve

A 24. órában a 2014-es lakáscélú támogatás igazolásához

A január 31. igen fontos dátum a 2014-ben folyósított lakáscélú támogatások adómentességéhez. Ez a határideje a bankok által kiállítandó munkáltatói igazolásnak és az általuk az adóhivatal felé teljesítendő adatszolgáltatásnak.

Az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás szabályairól szóló NGM rendelet az adómentesség feltételéül szabja, hogy a munkáltató hitelintézeten keresztül folyósítsa a támogatást, és az ezzel megbízott hitelintézet a támogatás adatairól igazolást állítson ki részére.
Van olyan munkáltató, aki a napokban szembesül azzal, hogy bizony neki nyilatkozatot kellett volna tennie a bankja felé, mielőtt a munkavállalóinak lakáscélú támogatást folyósít. Ez ugyanis a feltétele annak, hogy a pénzintézet, amelyen keresztül a támogatást utalta, kiállítsa a számára az adómentességhez szükséges igazolást.

Szerencsére a bank, ha segítőkész, utólag is elfogadhatja ezt a nyilatkozatot, azonban a január 31.-i (a hétvége miatt február 2.-i) adatszolgáltatási határidő őt is köti.

Azzal is számolni kell, hogy ha a munkáltató nem egy elkülönített támogatási számláról utalt, a pénzforgalmi számlájáról kigyűjteni az érintett tételeket, időigényes feladat lehet. Banki szakemberek elmondása szerint, ők maguk is bukkannak olyan cégre, aki vagy elfelejtette, vagy nem is tudta, hogy neki teendője van ezzel kapcsolatban. De ez nem mentesíti a munkáltatót, akkor sem, ha ilyen esetben esetleg a bank keresi a hiánypótlás érdekében.

A tavaly megkezdett, vagy akár alkalomszerűen folyósított lakáscélú támogatásokról érdemes tehát leltárt készíteni legalább az utolsó órában, hogy meggyőződjünk róla, nem kerül veszélybe a támogatás adómentessége.

Aki pedig most fizeti meg a tanulópénzt, annak szakembereink szívesen segítenek a továbbiakban elkerülni az ehhez hasonló csapdákat. Az egyéb adómentességi feltételek megfelelő dokumentálásához még nincs késő, de hamarosan ránk köszönt a tavasz az újabb határidőkkel!

Honlapunkon megismerhetők a részletes szabályok, és elérhetőségeinken nem csak szakszerű tanácsadást, hanem adminisztratív és informatikai segítséget is ajánlunk.


P. Király Ágnes
okleveles adószakértő
Top Cafeteria Kft
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter