Megjelent: 13 éve

A 40 millió bevándorló sem pótolja majd a hiányzó munkaerőt

A következő 40 évben mintegy 40 millió bevándorló érkezik majd az EU-ba, azonban még ez létszám sem lesz elég arra, hogy megakadályozza a foglalkoztatottak számának csökkenését - derül ki egy szakértői jelentésből.

A Gazdaságpolitikai Bizottság által készített dokumentum szerint a Spanyolország népességével megegyező bevándorlói létszám csak részben és csak rövid távon tudja az elöregedő európai társadalmat megfelelő számú munkaerővel ellátni.

A foglalkoztatottak számának csökkenése csak úgy állítható meg, hogy a jelenleg inaktív státuszban lévők is a munkaerőpiacra lépnek, illetve a foglalkoztatottak tovább dolgoznak - olvasható a jelentésben.

Világgazdaság Online
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter