Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

A Facebook a legjobb amerikai munkahely

A Facebook lett a legjobb munkakörülményeket biztosító amerikai nagyvállalat - derül ki az egyik amerikai munkaerőpiaci szakportál felméréséből.

images

images

"A munkavállalók többnyire akkor boldogtalanok, ha a vállalaton belül nincs meg a megfelelő kommunikáció. Azok a cégek kapták a legtöbb pozitív visszajelzést, amelyek erős, saját vállalati kultúrával rendelkeznek" - magyarázta a Glassdoor vezérigazgatója.

A Facebook alkalmazottai szinte kivétel nélkül elégedettek voltak Mark Zuckerberg vezérigazgató munkájával, és a legtöbben nem találtak kifogást a juttatások, a munkahelyi morál és a munkaidő-szabadidő megoszlása terén sem. Zuckerberg széles körű elismertségét mutatja, hogy szerdán az amerikai Time magazin az év emberének választotta.

A Glassdoor.com felmérése szerint a Facebook után a Southwest Airlines légitársaság és a Bain & Company tanácsadócég törődik legjobban a munkatársaival.

A Szilícium-völgyből több cég is bekerült a legjobb 50 közé: az Apple 20., a Google 30., az Adobe 39., az Intel 45. lett. A Yahoo nem szerepel a listán; Carol Bartz vezérigazgató elfogadottsága csupán 56 százalékos, szemben Steve Jobs Apple-vezér 97 százalékával, valamint a Google-t vezető Eric Schmidt és Zuckerberg 96 százalékával.

A felmérést a legkevesebb ötszáz alkalmazottat foglalkoztató amerikai vállalatok körében, mintegy 150 ezer munkavállaló válaszai alapján készítették. A részvételhez az egyes vállalatoktól legalább 25 anonim értékelésnek kellett beérkeznie a Glassdoor.com-hoz az elmúlt év folyamán. A szakportál nyolc kategóriát értékelt, többek között a méltányosságot és tiszteletet, valamint az elismerést és visszajelzést.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter