Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

A közmunkások 13 százaléka tud visszatérni a munkaerőpiacra

A kormány célja az, hogy a közfoglalkoztatás csak egy lépcső legyen a munkaerőpiacra történő visszajutáshoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn az M1 aktuális csatornának.

images

images

A kormány szélesíteni szeretné a családi otthonteremtési kedvezményeket - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn az M1 aktuális csatornának.

Az új áfakulcsot új lakások vásárlásánál lehet alkalmazni, és azért csak négy évre szól, mert általánosan nem lehet kiterjeszteni. A kormány adófilozófiája ugyanis az, hogy a jövedelem típusú adóknak kell csökkenniük, és a fogyasztási típusú adókon keresztül kell a közösségi kiadásokhoz szükséges adókat beszedni - fejtette ki a miniszter.

Varga Mihály a lakásáfa 27-ről 5 százalékra való csökkentésével kapcsolatban kifejtette: a kormány célja az, hogy minél könnyebben lehessen új lakáshoz jutni, emellett szeretnék, ha a foglalkoztatást is bővítené, továbbá hozzá tudna járulni a gazdaság egészének növekedéséhez.

Hozzátette, az áfacsökkentés önmagában nem segít, ezért szeretnék szélesíteni a használt és új lakások vásárlásához adott kedvezményt. A bankok a kormány reményei szerint a jelzáloghitelezéssel, alacsony kamatokkal tudnak majd segíteni a saját erő megteremtésében.

Arra a kérdésre, mikor váltja fel a piaci alapú foglalkoztatás a közfoglalkoztatást, a miniszter kifejtette: az 550 ezer új állásból mintegy 330 a versenyszférában jött létre. A kormány célja az, hogy a közfoglalkoztatás csak egy lépcső legyen a munkaerőpiacra történő visszajutáshoz. A mostani mérések szerint a közfoglalkoztatottak 12-13 százaléka tud visszakerülni a munka világába, ez nem sok, de sokkal magasabb a kezdeti 7-8 százaléknál.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter