kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

A párásítás otthon egyszerűbb, mint gondolnánk

Párásítás otthon, profin, ráadásul drága berendezés nélkül? Igen! Szerencsére néhány okos házipraktika segítségével is elvégezhetjük ezt a releváns feladatot az otthonunkban – mutatjuk, hogyan.

párásítás

A levegő ideális páratartalma

Az életünk jelentős részét töltjük zárt légterű helyiségekben, így a körülöttünk lévő levegő minősége valóban fokozott figyelmet igényel a részünkről. Sem a túl párás, sem a túl száraz levegő nem optimális az egészségünk szempontjából. Az utóbbitól többek között kellemetlenül kaparhat a torkunk, tüsszögő és köhögő rohamok lephetnek meg minket, arról nem is beszélve, hogy száraz levegőjű szobában a kielégítő pihenés is kizárt. A témában végzett kutatások szerint, a levegő optimális párartalma 45-50%-os. Ha képesek vagyunk fenntartani ezt a szintet, elmondhatjuk, sokat tettünk az egészségünkért.

Párásítás otthon – a frissen mosott ruhák erejével

Ha a frissen mosott ruhákat nem a szárítóban, hanem a szoba szabad levegőjén hagyjuk megszáradni, emelhetjük a levegő páratartalmát. Bár ez hosszabb időintervallumot igénylő folyamat, mint az említett berendezésben való szárítás, a módszer környezet- és energiabarát mivolta tagadhatatlan.

Párásítás a mindennapok rutinfeladataival

Sokan esküsznek a főzéssel és zuhanyzással keletkező gőzre, mint párásító praktikára. Figyelem! E két módszerrel való párásítás otthon csak úgy lesz eredményes, ha a lakás megfelelően szigetelt, emellett pedig a rendszeres szellőztetésről is gondoskodunk. Amennyiben e két szegmens nem megoldott, a falak gyorsan penészedni kezdenek.

Párásítás otthon – közel a természethez

Ki gondolta volna, hogy az esztétikus szobanövények a levegő páratartalmának fokozásában is nagy szerepet játszanak? A szobanövények, csakúgy, mint a szabadban élő társaik, folyamatosan párologtatnak. Különösen igaz ez a nagyobb vízigényű példányokra. Az élő lakásdekorációk tehát nemcsak az otthonunk dizájnjához járulnak hozza, de a zárt terek levegőjét is egészségesebbé teszik.

Választékból nincs hiány

Ha azt látjuk célszerűnek, egy jó minőségű párásító készülékbe is befektethetünk, ami tekintve a színes spektrumon mozgó felhozatalt, akár jutányosan is megoldható.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Csak a magyar fiatalok 20 százaléka érzi, hogy stabil a munkahelye

Kisebbségben vannak azok, akik úgy érzik, megbecsülik őket. Teljes cikk

KSH: 9.9 százalékkal nőtt a reálkereset egy év alatt

A nettó kereset mediánértéke 340 700 forint volt. Teljes cikk

Szakemberhiány miatt szünetel több vizsgálat az Oroszlányi Szakrendelőben

A rendelőben több osztályon is szünetelni fog az ellátás az átmeneti szakemberhiány miatt. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek