Megjelent: 3 éve

A párásítás otthon egyszerűbb, mint gondolnánk

Párásítás otthon, profin, ráadásul drága berendezés nélkül? Igen! Szerencsére néhány okos házipraktika segítségével is elvégezhetjük ezt a releváns feladatot az otthonunkban – mutatjuk, hogyan.

párásítás

A levegő ideális páratartalma

Az életünk jelentős részét töltjük zárt légterű helyiségekben, így a körülöttünk lévő levegő minősége valóban fokozott figyelmet igényel a részünkről. Sem a túl párás, sem a túl száraz levegő nem optimális az egészségünk szempontjából. Az utóbbitól többek között kellemetlenül kaparhat a torkunk, tüsszögő és köhögő rohamok lephetnek meg minket, arról nem is beszélve, hogy száraz levegőjű szobában a kielégítő pihenés is kizárt. A témában végzett kutatások szerint, a levegő optimális párartalma 45-50%-os. Ha képesek vagyunk fenntartani ezt a szintet, elmondhatjuk, sokat tettünk az egészségünkért.

Párásítás otthon – a frissen mosott ruhák erejével

Ha a frissen mosott ruhákat nem a szárítóban, hanem a szoba szabad levegőjén hagyjuk megszáradni, emelhetjük a levegő páratartalmát. Bár ez hosszabb időintervallumot igénylő folyamat, mint az említett berendezésben való szárítás, a módszer környezet- és energiabarát mivolta tagadhatatlan.

Párásítás a mindennapok rutinfeladataival

Sokan esküsznek a főzéssel és zuhanyzással keletkező gőzre, mint párásító praktikára. Figyelem! E két módszerrel való párásítás otthon csak úgy lesz eredményes, ha a lakás megfelelően szigetelt, emellett pedig a rendszeres szellőztetésről is gondoskodunk. Amennyiben e két szegmens nem megoldott, a falak gyorsan penészedni kezdenek.

Párásítás otthon – közel a természethez

Ki gondolta volna, hogy az esztétikus szobanövények a levegő páratartalmának fokozásában is nagy szerepet játszanak? A szobanövények, csakúgy, mint a szabadban élő társaik, folyamatosan párologtatnak. Különösen igaz ez a nagyobb vízigényű példányokra. Az élő lakásdekorációk tehát nemcsak az otthonunk dizájnjához járulnak hozza, de a zárt terek levegőjét is egészségesebbé teszik.

Választékból nincs hiány

Ha azt látjuk célszerűnek, egy jó minőségű párásító készülékbe is befektethetünk, ami tekintve a színes spektrumon mozgó felhozatalt, akár jutányosan is megoldható.

 

  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Hogyan érinti az EU karboncsökkentési elvárása a hazai vállalkozásokat?

A BDO Magyarország ESG üzletágának elemzése a fenntarthatóság területét érintő változásokról. Teljes cikk

Március végéig igényelhető a 40 ezer forintos bölcsődei támogatás

Még két hétig pályázhatnak a kisgyermekes szülők a legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatásra. Teljes cikk

Nem tudott megegyezni a kormány a szakszervezetekkel, folytatódik a pedagógussztrájk

Folytatódik a munkabeszüntetés, valamint a szaktárcával való egyeztetés is. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek