Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Általános sztrájk Bolíviában

Kilenc bolíviai megye közül hatban tartottak szerdán 24 órás általános sztrájkot Evo Morales elnök szocialista kormánya és a szombaton elfogadott alkotmánytervezet ellen tiltakozva.

A bruttó hazai termék 80 százalékét előállító hat megye nagyobb városaiban megbénult az élet. Ruben Costas, Santa Cruz megye kormányzója és kollégái elítélték a rendőrség fellépését is a sucrei hét végi több ezres tüntetéseken, amelynek következtében hárman meghaltak és több százan megsérültek.

A sztrájkolók a szocialista alkotmánytervezet ellen, valamint az ellenzéki képviselők távollétében szerdára virradóra elfogadott törvény ellen tiltakoztak, amely a központi kormányzat számára biztosítja a szénhidrogéniparból származó - korábban a megyék számára juttatott - adóbevételek jelentős részét.

Az elnök arról is döntött, hogy kárpótlás mellett kisajátítanak 180 ezer hektár földet a délkeleti Chuquisaca megyében, hogy szétossza az őslakos guarani parasztok között - jelentette szerdán az ABI hivatalos hírügynökség.

A mostani a legsúlyosabb politikai és társadalmi válság Evo Morales 2006 januárjában történt hatalomra kerülése óta.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek