Megjelent: 8 éve

Általános sztrájk Spanyolországban a munkaügyi reformok miatt

A közlekedés minden ágát érinti a mai általános sztrájk Spanyolországban, amelyet a munkavállalók könnyebb kirúgását lehetővé tevő új szabályok miatt hirdettek meg - tudta meg a Napi Gazdaság.

images

Várakozások szerint a munkavállalók közel harmada részt vesz abban az általános sztrájkban, amelyek a spanyol szakszervezetek mára hirdettek meg - jelentette a BBC. A kormány és a szakszervezetek megállapodása szerint a vasúti és a buszjáratok harmada, a belföldi és a külföldi légi járatok tizede indul el a munkabeszüntetés alatt.

A demonstráció résztvevői a munkaügyi reformok ellen tiltakoznak - a sztrájk alatt tüntetések, felvonulások is lesznek -, amelyek könnyebbé és olcsóbbá teszik a vállalatoknak az alkalmazottak elbocsátását. Az egyik változás szerint a kirúgott dolgozók a korábbi 45 nap helyett csak maximum 33 napi bért kaphatnak minden egyes év után, amelyet lehúztak cégüknél.

Napi Gazdaság
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter