Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Átadták a Kék Madár Alapítvány új irodaépületét Szekszárdon

Átadták a fogyatékossággal élők foglalkoztatását segítő Kék Madár Alapítvány új irodaépületét szerdán Szekszárdon, a szervezet az Új Széchenyi Terv 40 millió forintos támogatásával valósította meg a beruházást.

images

images

Az akadálymentesített, felújított kétszintes épületet Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyekért felelős államtitkára, Horváth István (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere és Mészáros Andrea, az alapítvány ügyvezetője avatta fel ünnepélyesen.

Az államtitkár köszöntőjében az 52 főt, köztük 13, fogyatékossággal élő embert foglalkoztató alapítvány munkáját méltatva azt mondta: fontos, hogy egy olyan beruházást is kiemeljenek az Új Széchenyi Terv sokmilliárdos fejlesztései közül, amely "csak" néhány tízmillió forintba került, de amelyre óriási szükség van.

Kiemelte, hogy az alapítvány munkájának köszönhetően a fogyatékossággal élők is ki tudnak bontakozni, teljesebb életet tudnak élni, és vissza tudnak sugározni egy közösségre, egy családra, egy városra.

Mészáros Andrea arról számolt be, hogy az 1997-ben 100 ezer forintos alaptőkével létrehozott és munkaerő-piaci szolgáltatásokat 2001-től nyújtó alapítvány a projekt keretében a legkevesebb száz, fogyatékossággal élő embert részesít képzésben, végez számukra tanácsadást, mások mellett pedig egy úgynevezett Felnőtt-lét Akadémián 12, fogyatékossággal élő fiatal szerezhet munkatapasztalatot.

Az alapítvány terveit ismertetve szólt arról, hogy 50 férőhelyesre bővítik a nonprofit vállalkozásként működtetett Ízlelő családbarát éttermet, amely 2007-től az országban elsőként foglalkoztat fogyatékossággal élőket.

A 160 négyzetméteres, Bartina utcai irodaépületet az alapítvány a NESsT (Nonprofit Enterprise Self-Sustainability Team) nonprofit vállalkozásokat segítő nemzetközi szervezet kedvezményes hitelének segítségével vásárolta meg, majd újította fel.

Az ünnepélyes átadáson Nicole Etchart, a NESsT társalapítója videoüzenetben kívánt sok sikert a Kék Madár Alapítvány munkájához.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
PDSZ: Nyomorúságos, béremelésnek álcázott pótlékkal próbálják kiszúrni az egyre dühösebb ágazati dolgozók szemét

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elégedetlen a Kásler Mikós által hétfőn bejelentett 10 százalékos szakmai pótlékkal. Teljes cikk

44 milliárd forintos autóipari beruházás Tatabányán

A tatabányai ipari parkban már több dél-koreai vállalat működik, a Lotte Aluminium Kft. a negyedik a sorban. Teljes cikk

Tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére

Az intézményvezetők és helyetteseik a tanulók létszámához igazodó vezetői pótlékokat kapnak - mondta el Kásler Miklós. Teljes cikk