Megjelent: 2 hónapja

Balázs Gáspár lett az Alstom új vezérigazgatója

Az Alstom Csoport Balázs Gáspárt nevezte ki az Alstom Transport Hungary Zrt. vezérigazgatójának.

alstom balázs gáspár

Balázs Gáspár

Az új vezető feladata az Alstom teljes magyarországi szervezetének irányítása lesz: ő vezeti majd a vállalat budapesti kereskedelmi irodáját, valamint a vasúti forgóvázak gyártására szakosodott és több mint 630 főt foglalkoztató mátranováki gyáregységét, amely Nógrád megye egyik legjelentősebb munkaadója. 

Az Alstom célja a mostani kinevezéssel is az, hogy erősítse magyarországi jelenlétét, valamint nyereségesebbé tegye hazai gyártó és üzleti tevékenységét, különösen az innováció és fenntarthatóságot szolgáló vasúti járművek értékesítése területén.

Balázs Gáspár először 2008-ban csatlakozott az Alstomhoz, ahol számos munkakörben, egyebek mellett a BKV metró projekt ügyfélkapcsolati menedzsereként, később pedig üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott. E munkakörben feladatai közé tartozott a MÁV Start számára végzett és jelenleg megvalósítás alatt álló, fedélzeti ETCS berendezések felújítását célzó pályázat előkészítése. Ezt követően 5 évig a magyarországi Thalesnél is dolgozott üzletfejlesztési és értékesítési igazgatóként.

„Célunk, hogy legújabb fejlesztéseinket Magyarországon is elérhetővé tegyük, továbbfejlesszük partnerkapcsolatainkat és beszállítói hálózatainkat. Célunk továbbá, hogy fejlesszük és bővítsük mátranováki gyárunk kapacitásait, amelyhez a következő 5 évben 300 új munkavállalót tervezünk felvenni. Ezeknek a célok eléréséhez kulcsfontosságú lesz a hazai oktatási intézményekkel való szoros együttműködés, valamint az, hogy hozzáférést biztosítunk partnereink számára az Alstom globális innovációs és K+F hálózatához” – mondta Balázs Gáspár.

Magyarország az Alstom 7.100 főt foglalkoztató Közép- és Kelet-Európai (CEE) klaszterének része, amelyben 9 országban gyártó-, további 8 országban pedig kereskedelmi képviselettel van jelen a vállalat. A cég Budapesten kereskedelmi irodát tart fenn, mátranováki forgóváz keret gyárában pedig, amely Nógrád megye egyik legnagyobb munkaadója, több mint 630 főt foglalkoztat.

Az Alstom a BKV beszállítója is: a budapesti metró flotta 50 százalékát az Alstom által gyártott Metropolis metrószerelvények teszik ki. A vállalat szállította a budapesti 4-es metróvonal, Közép-Kelet-Európa első teljesen automatizált metróvonalának vezető nélküli járműveit is. Mindemellett a MÁV flottájában üzemelő 25 darab TRAXX mozdony is jól ismert jármű a magyar vasúton.

Fotó: Alstom Transport Hungary Zrt. 

 

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter