Budapesten kezdenek a végzett rendőrök"/>
Megjelent: 9 éve

Budapesten kezdenek a végzett rendőrök

A már korábban kijelölt megyei szolgálati helyük helyett július 1-jétől a frissen végzett rendőr-szakközépiskolások határozatlan időre a budapesti karhatalmi szolgálathoz kerülnek - írja a Népszava.

A Független Rendőrszakszervezet levélben kér magyarázatot a belügyminisztertől. "Az a 900 végzős szakközépiskolás, akiket 2011. január 1-jén próbaidős kinevezéssel rendőri állományba vettek, nem a helyi kapitányságokra, hanem a Készenléti Rendőrség – még nem is létező – osztályaira kerülnek a jövő héttől" - írja a Népszava.

A csaknem ezer rendőr tanulmányi szerződését 2010-ben a BM kezdeményezésére módosították, ami akkor előnyösnek is tűnt, mivel ösztöndíj helyett a próbaidős kinevezéssel munkabért kaptak. Cserébe a magyar EU-elnökség idején bevethetők voltak a rendőri biztosításoknál.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter