Civilek is tiltakoznak a vasúti vonalak megszüntetése ellen"/>
Megjelent: 13 éve

Civilek is tiltakoznak a vasúti vonalak megszüntetése ellen

A személyszállítás szempontjából megszüntetésre váró vasúti szárnyvonalak további működtetését vállaló települések önkormányzatainak kíván segítséget nyújtani a jogászok és vasúti szakértők támogatását is bíró Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub.

A Levegő Munkacsoport pénteki közleménye szerint erről levélben tájékoztatta a két civil szervezet vezetője a települések polgármestereit. A két szervezet szakértői a térségi vasutak létrehozásával kapcsolatos tervek kidolgozásában, a források megszerzésében, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal való tárgyalásokban, a megállapodások, szerződések kialakításában segítenének.

Az Európában zajló társadalmi változások, a közigazgatási, oktatási és egészségügyi szolgáltatások központosítása mind növelik a személyek mobilitási szükségletét. A Levegő Munkacsoport szerint főleg azok veszik igénybe egyre többen és többet a közösségi közlekedési szolgáltatást, akik az egyéni közlekedésre képtelenek egészségi állapotuknál, koruknál, anyagi helyzetüknél fogva.

A szervezet szerint a közösségi közlekedés gerincét Európában mindenhol a kötöttpályás közlekedési alágazatok adják. A súlyosbodó környezeti problémák – és ezen belül is elsősorban az éghajlatváltozás –, az olajárak nagy mértékű emelkedése, az erősödő energiaválság szinte hónapról hónapra értékeli föl a vasúti közlekedést, amelyet Magyarországon a közlekedési tárca tudatosan leépít - áll a közleményben.

A tárcával szemben a két civil szervezet úgy véli, hogy ebben a helyzetben meg kell tartani a vasútvonalakat, és az utóbbi húsz év "lenevelő tendenciáját" megfordítva kell felújításokkal, korszerűsítésekkel, a kínálati menetrend kialakításával kielégíteni a meglévő és az újonnan jelentkező igényeket a vasúti utazásra.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk