Civilek is tiltakoznak a vasúti vonalak megszüntetése ellen"/>
Megjelent: 12 éve

Civilek is tiltakoznak a vasúti vonalak megszüntetése ellen

A személyszállítás szempontjából megszüntetésre váró vasúti szárnyvonalak további működtetését vállaló települések önkormányzatainak kíván segítséget nyújtani a jogászok és vasúti szakértők támogatását is bíró Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub.

A Levegő Munkacsoport pénteki közleménye szerint erről levélben tájékoztatta a két civil szervezet vezetője a települések polgármestereit. A két szervezet szakértői a térségi vasutak létrehozásával kapcsolatos tervek kidolgozásában, a források megszerzésében, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal való tárgyalásokban, a megállapodások, szerződések kialakításában segítenének.

Az Európában zajló társadalmi változások, a közigazgatási, oktatási és egészségügyi szolgáltatások központosítása mind növelik a személyek mobilitási szükségletét. A Levegő Munkacsoport szerint főleg azok veszik igénybe egyre többen és többet a közösségi közlekedési szolgáltatást, akik az egyéni közlekedésre képtelenek egészségi állapotuknál, koruknál, anyagi helyzetüknél fogva.

A szervezet szerint a közösségi közlekedés gerincét Európában mindenhol a kötöttpályás közlekedési alágazatok adják. A súlyosbodó környezeti problémák – és ezen belül is elsősorban az éghajlatváltozás –, az olajárak nagy mértékű emelkedése, az erősödő energiaválság szinte hónapról hónapra értékeli föl a vasúti közlekedést, amelyet Magyarországon a közlekedési tárca tudatosan leépít - áll a közleményben.

A tárcával szemben a két civil szervezet úgy véli, hogy ebben a helyzetben meg kell tartani a vasútvonalakat, és az utóbbi húsz év "lenevelő tendenciáját" megfordítva kell felújításokkal, korszerűsítésekkel, a kínálati menetrend kialakításával kielégíteni a meglévő és az újonnan jelentkező igényeket a vasúti utazásra.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter