Megjelent: 9 éve

Csak Magyarország nem kíméli a munkanélkülieket

Magyarország az álláskeresési járadék folyósításának kilencven napra csökkentésével "egyfajta negatív rekordot állítana be" az Európai Unióban - mondta Andor László, foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős uniós biztos.

Andor László elmondása szerint ugyanis a többi tagállamban jellemzően fél-egy év között van a munkanélküli ellátás folyósítási ideje.

Az uniós biztos kihangsúlyozta: minden szakértői vélemény egybevág atekintetben, hogy fél évnél rövidebb időtartamot a folyósításra csak rendkívüli esetekben lehet elfogadni, mivel ennél rövidebb idő alatt szinte lehetetlen megfelelő munkát találni különösen akkor, amikor még nem lábalt ki a válságból a munkaerőpiac. A munkanélküli ellátásból kikerülők jövedelmi helyzete bizonytalanná válik, az elszegényedést pedig más eszközökkel, pénzügyi forrásokkal kezelni kell - tette hozzá Andor László.

MTI/Világgazdaság
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter