Megjelent: 11 éve

Díj a legjobb munkahelyi témájú dokumentumfilmért

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség első alkalommal támogatja az "Egészséges Munkahelyek Filmdíjat", a legjobb munkahelyi témát feldolgozó dokumentumfilmért. A nyertes 8000 euró pénzjutalomban részesül, és alkotása látható lesz az 52. Lipcsei Nemzetközi Dokumentum-és Animációs Filmek Fesztiválján (DOK Leipzig).

Jukka Takala, az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) igazgatója, rendkívül fontosnak tartja, hogy az európai munkahelyeket biztonságosabbá, egészségesebbé és eredményesebbé tegyük. "Az Európai Unióban évről évre milliók sérülnek meg vagy szereznek maradandó egészségkárosodást a munkahelyükön. A mi küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzésre, a téma fontosságára. Emiatt maximálisan támogatom az Egészséges Munkahelyek Filmdíjat."

A versenyre olyan dokumentumfilmmel lehet jelentkezni, mely a munka változó világában dolgozó embereket mutatja be. Milyen pszichológiai és pszichoszociális következményei vannak a gazdaság alakulásának? Mi történik azokkal, akik nem tudnak lépést tartani a gyorsuló világgal? Hogyan befolyásolja a globalizáció a munkavállalók jogait? Mit tud kezdeni a világ az egyre több bevándorló munkással?

A nyertes filmeket nagyjából évente 1800 alkotásból választják ki. "A fesztiválon szereplő filmek a békéről, az emberi méltóságról szólnak." - nyilatkozta Claas Danielsen, a fesztivál igazgatója, aki nagyon örül az EU-OSHA díjának. "A tradícióknak megfelelően a DOK Leipzig fókuszában fontos társadalmi témák állnak. Ezért tűzzük mindig napirendre a munka témáját is. Manapság, gyorsan változó, globalizált világunkban sok filmkészítőt foglalkoztatnak a munkával kapcsolatos kérdések. Örülök neki, hogy az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség díjával hozzájárul ahhoz, hogy a lipcsei és dokumentum- és animációs film fesztivál támogatni tudja azokat a dokumentumfilmeseket, akik ilyen fontos szociális témákat tűznek zászlajukra."

A fesztiválon nagy népszerűségnek örvendenek a magyar alkotások. 2000 óta majdnem minden évben díjaztak egy-egy hazai munkát is. Legnagyobb sikere a 2007-ben bemutatott Életvonal című filmnek volt, amely a legjobbaknak járó Arany Galamb díjat nyerte el.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökséget az Európai Unió hozta létre, hogy segítséget nyújtson a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén jelentkező információs igények kielégítésében.

Az "Egészséges Munkahelyek" a legnagyobb, valamennyi európai uniós tagállamban futó, a foglalkoztatás biztonságával és a munkahelyi egészséggel foglalkozó kampány, mely a hatékony kockázatértékelést támogatja - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk