Megjelent: 11 éve

Elbocsátás után önkéntes munka

A gazdasági válság hatására az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is egyre többen jelentkeznek önkéntes, jótékonysági munkára, hogy ily módon - referenciákat, kapcsolatokat gyűjtve, s mindeközben munkával - töltsék el az elbocsájtással felszabadult idejüket.

Az alapítványok, jótékonysági szervezetek száma, társadalmi kultúrája a tengerentúlon igen elterjedt az elmúlt két évtizedben. A válság hatására azonban jelentősen változáson megy át ez a szektor is: egyrészt a támogatásokat, másrészt az önkéntességet tekintve.

Sokaknak akkor fordul a figyelmük az alapítványi jótékonysági munka irányába, amikor nem tudnak főállásban elhelyezkedni, hirtelen sok lesz a szabad idejük. Többéves munkaviszonyuk alatt megszokták a munkás hétköznapokat, kifejezetten igényük van rá, hogy hasznosan töltsék el az idejüket. A kórházi, egyházi alapítványoknak, non-profit szervezeteknek végzett önkéntes munka lehetőséget biztosít arra, hogy új kapcsolatokat építsenek, felélesszék a (kisebb-nagyobb) közösségek társadalmi kapcsolatait, s ezzel akár új üzleti együttműködések szülessenek. Így nem csak az elvégzett munkával segítenek a rászorulóknak, de kapcsolati hálójuk is kiterjedtebbé válhat.

A Munkavállalók Önkéntes Szolgálatának(Federal Employees Volunteer Service) tájékoztatása szerint az önkéntes munka sok esetben a kisvállalkozásokban dolgozók számára is megoldást jelenthet. Nyugat-Európában már nem egy példa van arra, hogy a kkv-k tulajdonosai és alkalmazottai jótékonysági munka során például marketing feladatokat látnak el, hogy ezzel vészeljék át a gazdaságilag nehezebb időszakokat.

Önkéntes munkára tértek át többek között a bostoni székhelyű Studio G Építészeti tervezőiroda munkatársai is. A kisvállalkozás árbevétele 2008-ban csaknem 30 százalékal esett vissza az előző évihez képest: projektjeik egy részét leállították, másik felét pedig októberig befagyasztották. Munkájuk január óta jelentősen lelassult: 15-20 órás munkahétre álltak át, annak érdekében, hogy megtarthassák dolgozóikat, akik emellett önkéntes munkát vállaltak. "Ennek gyümölcsként tavasszal sikerült is elnyernünk egy mozgássérült gyermekek számára készülő játszótér tervezésének jogát." - nyilatkozta a cég vezetője, Margaret Okonkwo.

A válság hatására megüresedő éttermek is egyre gyakrabban ajánlják fel helységeiket jótékonysági rendezvényekre az Egyesült Államokban. A 24 éve üzemelő olasz Davio's Étterem tulajdonosa úgy véli: "Sokkal jobban megéri egy ilyen felajánlás, mint egy hirdetést megjelentetni a helyi újságban. Hatékonyabb, mint a gerilla marketing. Ha az emberek látják, hogy kiállunk egy jó ügyért és még az étellel is elégedettek, az garancia arra, hogy ajánlanak minket a barátaiknak."

A Washingtonban működő, kisvállalkozásoknak díjmentes tanácsadást nyújtó SCORE elnevezésű szervezet alelnöke, Christne Banning arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkéntesség nem csak gazdaságilag jelent jó befektetést a kis- és középvállalkozásokból elbocsájtott dolgozók számára, de segítséget jelent az alapítványoknak is, melyek támogatottsága 2008-ban olyan mértékű visszaesést szenvedett el, hogy ismét az 1987-es szinten áll. Így a non-profit szektor számára is nagy segítséget jelent az új munkaerő.

Robert Politzer, a New York zöld utcáiért küzdő cég /GreenStreet of New York Inc./ elnöke is ezt erősítette meg. A növekvő számban jelentkező önkéntesek arra ösztökélték, hogy 4 hónappal ezelőtt új programba fogtak, a Hudson folyó megtisztításáért. Ily módon az önkéntesség a környezetért való felelősségteljes gondolkodásnak is nagy lendületet adhat.

Buzás Judit
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hitler-mémes videó miatt rúgták ki a dolgozót, de vissza kellett venniük

A BP alkalmazottja Hitler-mémes videóval parodizálta ki a cégnél zajló bértárgyalásokat. A bíróság végül neki adott igazat. Teljes cikk

Levonhatják a cigi- és kávészünetet a fizetésből

Egy spanyol bíróság döntése alaposan felbolygatta a kedélyeket, ugyanis a bíróság egy portugál olajcég (GALP) javára ítélt a szakszervezettel... Teljes cikk

Börtönbe kerül a férfi, aki bosszúból bombariadót csinált volt munkahelyén

Közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt kerül börtönbe a férfi, aki volt munkaadóját akarta megbüntetni. Teljes cikk