Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI Megjelent: 10 éve

Előnyben részesített balkezesek

Felháborodást váltott ki Kínában egy sanghaji vállalat álláshirdetése, amelyben a balkezeseket sokkal intelligensebbnek és kreatívabbnak tekintették.

Az álláshirdetésre jelentkező jobbkezesek közül sokan arra panaszkodtak, hogy a munkáltató a balkezes embereket kívánja előnyben részesíteni. - Ez, ha nem is a megszokott módon, de ugyanúgy diszkriminációnak számít - mondta az egyik pályázó.
A vállalat személyzeti vezetője szerint a cég középszintű vezetőket keresett, akik termékkutatással és fejlesztéssel foglalkoznának, és erre a feladatra a legfontosabb követelmény az újító, kísérletező szellem. A vállalat nagyra értékeli a balkezes emberek intelligenciáját, amelyet a tengerentúli kutatások fényében a jobbkezesekkel összehasonlítva sokkal kreatívabbnak tekintenek - tette hozzá. Sok híres tudós és művész, többek között Einstein, Newton, Da Vinci és Picasso is balkezes volt.
A sanghaji munka, és szociális biztonsági hivatal munkatársa azonban nem értett egyet az elmélettel. - Jóllehet a balkezes emberek a képzelőerő tekintetében rendelkeznek némi előnnyel, az ilyen alapon történő munkaerő válogatás tudománytalan, és ennek kihangsúlyozása megkülönbözethető magatartáshoz vezet - hangoztatta.
A vállalat végül 8 balkezes ember vett fel, ám tagadja, hogy diszkriminatívan viselkedett volna.
Egy kínai idegsebész szerint más országokhoz viszonyítva sokkal kevesebb balkezes ember élt Kínában, mert sok szülő véli úgy, hogy a balkezesség egy rossz szokás, amiről mielőbb le kell szoktatni a gyereket.
Follow hrportal_hu on Twitter

Megmutatjuk a sikeres apróhirdetés feladás titkait

Egyre több ember használja a népszerűbb apróhirdető oldalakat, vagy vásárlás, vagy eladás céljából. A kínálat egyre nagyobb, az emberek pedig egyre jobban belejönnek használatukba és tapasztalatot szereznek. Eladni mindenki szeretne, hiszen egy ideig mindenki mindent megtart, majd egy idő után eszébe jut, hogy talán még egy jó kis üzletet is kihozhat ebből! tovább..

  További cikkek
  5 dolog, amire figyeljünk Black Friday-kor

  A Black Friday tökéletes alkalom, hogy tudatos pénzügyi gondolkodásra tanítsuk a gyerekeket. De mi van, ha a szülő is a vásárlási pszichózis... Teljes cikk

  Csaknem egyheti bért buktak a brit alkalmazottak a Brexit-sokk miatt

  Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint a brit EU-tagsági népszavazás sokkjához közvetlenül köthető fontgyengülés és az ebből eredő... Teljes cikk

  Eddig 32 millió forintot gyűjtöttek a nőnek, akit azért rúgtak ki, mert bemutatott Trump-nak

  Juli Briskman október végén került reflektorfénybe, amikor a mellette elhaladó amerikai elnöknek üdvözlésképpen középső ujját mutatta fel. Az... Teljes cikk

  Andacs Botond az Index kiadójának új vezetője

  Andacs Botond a hét év után távozó vezérigazgatót, Pusztay Andrást váltja a kiadó élén - írja a Médiapiac. Teljes cikk

  Csokoládékereskedők csaltak el 626 millió forint adót

  Egy tatabányai és egy budapesti cég a gyanú szerint 626 millió forint adót csalt el, mert Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott... Teljes cikk

  Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár