Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Észak-Magyarország: foglalkoztatásra még egymilliárd forint

Alig egymilliárd forint elkölthető pénz van még abból a 8,21 milliárd forintból, amelyet az idén Észak-Magyarország költhet a foglalkoztatás bővítésére, munkahelyteremtő beruházások támogatására, az összeg nagy hányada ugyanis már gazdára talált - mondta Szabó József, a régió munkaügyi központjának főigazgatója.

images

images

Az Észak-Magyarország három megyéjének - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád - regionális munkaügyi központja az idén 8,213 milliárd forintot fordíthat foglalkoztatáspolitikai eszközökre, munkaerő-piaci programokra. Július végéig ebből a központ csaknem 7,3 milliárd forintnyi kötelezettséget vállalt, amelyből 4,1 milliárd forintot már ki is fizetett - közölte a főigazgató.

Szabó József elmondta: a pénzből ez idáig 25,5 ezer ember jutott átmeneti vagy hosszabb távú munkalehetőséghez, az elnyert összeg munkahelyek megtartásához, képzéshez is hozzájárult.
Elhangzott: a már kifizetett 4,1 milliárd forintból bér- és járuléktámogatásra 1,86 milliárd forintot, a munkaerőpiacról tartósan kiszorult álláskeresők átmeneti foglalkoztatását elősegítő közhasznú foglalkoztatás támogatására 1,35 milliárdot, míg képzés, átképzés támogatására 745 millió forintot fordítottak.

A főigazgató tájékoztatása szerint a közmunkatanács közmunkapályázatokra több mint 1,8 milliárd biztosított, ebből 3.254 embert segítettek közmunkához, míg az önkormányzatok csaknem 4 milliárd forintot költhetnek közcélú munkavégzésére, ezáltal 3.700-an juthatnak munkához.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter