Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Ezer munkavállaló ingyenes képzése indul az északi régióban

Mikro- és kisvállalkozók munkavállalóinak képzését kezdi meg a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány egy nyertes TÁMOP-program keretében; Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezer ember tanulhat többek között értékesítési ismereteket és angol nyelvet a következő két évben.

images

images

Minderről Bablena Ferenc projektmenedzser, az alapítvány elnöke számolt be hétfőn sajtótájékoztatón Salgótarjánban.

A munkavállalóknak december 31-ig kell megállapodást kötniük az alapítvánnyal, a vállalkozásoknak a képzéshez nem kell önerőt biztosítaniuk. A két éves program a TÁMOP száz százalékos támogatásával, 237,3 millió forintból zajlik - mondta Bablena Ferenc.

A térség munkavállalóinak négyfajta képzést biztosítanak, ezek az értékesítési ismeretek, gyakorlati EU ismeretek, cégvezetés, projektmenedzsment, illetve gazdasági és vállalkozási ismeretek, valamint angol nyelv.

A felmerülő költségek, így az utazással, ellátással, tankönyvekkel, vizsgadíjjal és a tanúsítvánnyal kapcsolatos kiadások a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványt terhelik.

A képző intézményeket 2011 január elején választják ki közbeszerzési eljárás során, ezután döntenek a kurzusok pontos helyéről és idejéről. Bablena Ferenc azt mondta, azért adták be a pályázatot, mert közismert a régió gazdasági helyzete, vagyis szellemi és anyagi tőkeszegénysége, a projekt pedig a hosszú távú konszolidáció lehetőségét teremti meg.

A cél, hogy növekedjen a munkáltatók versenyképessége, továbbá a résztvevők foglalkoztatottsága és alkalmazkodóképessége, ezáltal pedig biztosított legyen munkahelyük hosszú távú megtartása - tette hozzá.
  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter