Megjelent: 13 éve

Francia közalkalmazotti sztrájk a nyugdíjreform ellen

Szinte teljesen megbénult tegnap a közlekedés Franciaországban a közlekedési dolgozók nyugdíjreform ellen irányuló sztrájkja miatt, amelyhez a közművek alkalmazottai, valamint tanárok és postások is csatlakoztak - adja hírül a Világgazdaság.

A munkabeszüntetés hatására a vasutak kevesebb mint öt százaléka közlekedett csupán Franciaországban és 27 nagyváros busz- és villamosközlekedésében is súlyos fennakadásokat eredményezett.

A sztrájkolók Nicolas Sarkozy államfő nyugdíjreformja ellen kívánták kimutatni nemtetszésüket, az új rendelkezés ugyanis nyugdíj-privilégiumokat fenyegeti, mivel megszünteti azt a lehetőséget, hogy 40 helyett 37,5 éves munkaviszony után vonulhassanak nyugdíjba - magyarázza a Világgazdaság.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk