Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 10 éve

Gyanúsított lett a nemzetvédelmi egyetem rektora

Befolyással való üzérkedés gyanúja miatt tartott házkutatást a rendőrség a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helységeiben. Házkutatást is tartottak, és az egyetemen másokat is meghallgattak, közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Sajtóértesülések szerint az egyetem rektora azt mondta, hogy kapcsolatai révén megbízásokhoz juttat egy külföldi céget, ezt takarhatja a befolyással való üzérkedés. Szabó János nyugállományú ezredes három éve vezeti az egyetemet, rektori mandátuma júniusban lejár, és a honvédelmi tárca már kiírta a pályázatot a pozíció betöltésére.

A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint nemcsak a Nemzetvédelmi Egyetemen tartottak házkutatást. Azt is közölték, hogy két embert hallgattak ki gyanúsítottként, egy harmadiknál pedig még tart a házkutatás, egy embert pedig őrizetbe vettek a befolyással üzérkedés bűntette miatt indult eljárásban.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény is hangsúlyozza: arra semmi nem utal, hogy a nemzetvédelmi egyetem és a Honvédelmi Minisztérium érintett lenne az ügyben.

A Honvédelmi Minisztérium is cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen folytatott házkutatás összefüggésben lenne akár a BKV-nál folyó nyomozással, felújítási vagy ingatlanértékesítéssel.

MTI/Magyar Rádió/Híradó
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új vezető a UPS Magyarország élén

A UPS (NYSE:UPS) bejelentette, hogy Yannick Mooijman személyében új országigazgatót nevez ki magyarországi, görögországi, romániai és szlovéniai... Teljes cikk

Átszervezések és kirúgások a török jegybanknál

A török jegybank átszervezésének részeként kirúgták a jegybank vezető közgazdászát, Hakan Karát, valamint a bank több osztályvezetőjét is - írja a portfolio.hu. Teljes cikk

Októbertől új felsővezetője lesz a Magyar Telekomnak

Magyar Telekom Igazgatósága 2019. október 1-jei hatállyal Lubor Zatko-t nevezte ki a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesévé - írja a portfolio.hu. Teljes cikk