Megjelent: 7 éve

Győr-Moson-Sopronban a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség

A megyei kormányhivatal munkaügyi központjának tájékoztatása szerint Győr-Moson-Sopronban csupán 7 ezer 148 ember keres munkát. Az előző évhez viszonyítva Győrött csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliek száma - írja a nol.hu.

images

Az iskolai végzettség szempontjából a munkakeresők megyei adatai eltérnek az országos átlagtól. Győr-Moson-Sopronban az állástalanok 61 százaléka középfokú, 8,9 százaléka felsőfokú végzettséggel rendekezik, csaknem 30 százalékuk pedig legfeljebb az általános iskolát fejezte be.

A képzetlenek aránya országosan ebben a térségben a legalacsonyabb. A pályakezdő állástalanok száma októberhez képest is csökkent, mindösszesen 849 fiatal nem tudott elhelyezkedni.

nol.hu

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter