Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Három alapszakon is elérhető a duális típusú mérnökképzés

A következő tanévtől a járműmérnöki képzés mellett műszaki menedzseri és anyagmérnöki alapszakon is lehet tanulni duális típusú képzésben a Kecskeméti Főiskola műszaki karán - közölte a műszaki főiskolai kar dékánja szerdán az MTI-vel.

images

images

Belina Károly elmondta: a szakok bővülésével párhuzamosan nőtt a képzésben részt vevő cégek száma is, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. után újabb négy jelentős vállalat döntött úgy, hogy szorosan együttműködik a mérnökképzésben a főiskolával.

A dékán a német mintára bevezetett képzésről elmondta: a hallgatók a tanulmányi idő egy részét a cégeknél töltik, konkrét gyakorlati feladatokat oldanak meg, megismerik a vállalat működését, átlátják a folyamatokat. A cégek hallgatói munkaszerződést kötnek a hallgatókkal, akiknek viszont magas szintű tanulmányi elvárásoknak kell megfelelniük. A végzettek a vállalatra szabott tudással rendelkeznek majd, hiszen azok a saját igényeik szerint alakíthatják a gyakorlati képzést, így naprakész ismeretekkel rendelkező frissdiplomásokat alkalmazhatnak.

A duális típusú képzés teljes összhangban van a főiskolának azzal a törekvésével, hogy hallgatóinak gyakorlatorientált képzést és jól használható tudást adjon, ami mindenképpen vonzóbbá teszi az intézményt a felvételizők számára - fogalmazott Belina Károly.

2012 őszén a járműmérnöki alapszakon kezdték meg tanulmányaikat az első olyan hallgatók, akik az úgynevezett duális típusú képzésben vesznek részt a kecskeméti felsőoktatási intézmény gépipari és automatizálási műszaki főiskolai karán (GAMF). Ők a Mercedes-Benznél és a Knorr-Bremsénél töltik a képzési idő egy részét.

A duális típusú képzésre a jelentkezés az idén is kétlépcsős: az érdeklődő diákoknak először a főiskolával együttműködési megállapodást kötött vállalatok kiválasztási folyamatában kell részt venniük, majd a felsőoktatási felvételi eljárásban be kell adniuk jelentkezésüket a Kecskeméti Főiskolára.

A duális típusú képzésben részt vevők száma korlátozott, az első évben is csak a legjobbak juthattak be, de a képzéssel járó előnyök miatt érdemes jelentkezni - tette hozzá a dékán.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter