Megjelent: 8 éve

Hogy áll az európai álláspiac?

Pénteken látott napvilágot a Monster állásportál európai foglalkoztatási indexe (Monster Employment Index Europe), amely a kontinens hét országának (német, angol, francia, belga, holland, olasz, svéd) online álláskínálatát veszi nagyító alá.

images

images

2010 és 2011 decembere között 11 százalékpontos növekedést mutatott az index, amely decemberben 136 ponton állt. Ám az egyes országok között jelentősek a különbségek. A számokból kitűnik, hogy legjobban Németország teljesít (plusz 32 pont), amelyet az Egyesült Királyság (plusz 6 pont) és Svédország (plusz 4) követ. Mindeközben Belgium, Hollandia, Franciaország és Olaszország mínuszban zárt.

Az állások növekménye műszaki területen a legnagyobb, itt 28 százalékkal magasabb az index. 27 százalékos a plusz a szállítási, logisztikai iparágban, 24-24 százalékkal magasabb pontszámot regisztráltak a gyártásban, javításban és a telekommunikációban.
Csökkent viszont az álláskínálat a közszférában (mínusz 14 százalék), valamint jogi (mínusz 5), vezetői és tanácsadói (mínusz 5) területeken.

Szakmákra bontva a szakmunkások (például kereskedelmi) a legkapósabbak (plusz 32 százalék), őket a betanított mezőgazdasági szakmunkások és az irodai adminisztratív dolgozók követik. Vezetői munkákból viszont kevesebb áll rendelkezésre (mínusz 2).

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter