kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hónapja

Hogyan készítsd fel gyermekedet az iskolai évekre?

Az iskola elkezdése egy fontos mérföldkő minden gyerkőc életében. Hisz amíg az óvoda csak a játékról és a mókázásról szólt, addig az iskolában már a tanulásé lesz a főszerep.

Hogyan készítsd fel gyermekedet az iskolai évekre?
 

Az óvodai ballagást pedig csak pár hét választja el a tanévkezdéstől, ezért érthető, ha sok szülő tart attól, csemetéje vajon miképp éli meg ezt a hirtelen váltást. Ám mindez nem lesz olyan váratlan, ha a gyermek előre megismerkedik a választott intézménnyel, és azzal, hogy mit is jelent diáknak lenni.

A Brit-Magyar Iskolába jelentkező leendő elsősök például részt vehetnek egy játékos iskolafelkészítő kurzuson.

Vidám foglalkozások, játékos feladatok

A hetente megrendezésre kerülő, alkalmanként 50 perces foglalkozásokon a gyerekek szórakoztató feladatokkal, játékokkal észrevétlenül készülnek fel az előttük álló diákévekre. Már alapvetően az is sokat segít, hogy megismerkedhetnek az intézménnyel, ahol hamarosan a napjaik jelentős részét töltik majd, így nem a teljes ismeretlenbe kell majd fejest ugraniuk a tanévnyitó napján.

A felkészítéssel pedig az óvodás és iskolás kor közötti váltás sokkal gördülékenyebben megy végbe, ezáltal a gyerekek sikeresebbek és boldogabbak lehetnek majd a diákéveik során.

Fontos visszajelzés a szülőknek

A kurzust tartó tapasztalt gyógypedagógus remekül ért a gyerekek nyelvén, emellett régóta foglalkozik a tanulási zavarok és nehézségek felismerésével, kezelésével és megelőzésével.

Pontosan tudja, hogy milyen készségeket kell vizsgálnia, és a foglalkozással milyen területeket lehet fejleszteni. Ezek az alábbiak:

  • Időbeli tájékozódás
  • Általános tájékozottság
  • Szociális készségek
  • Szem-kéz koordináció
  • Kognitív funkciók
  • Szókincs, beszédkészség

A fentiek mind elengedhetetlenek az iskola elkezdéséhez, ha pedig a gyermek egy olyan kéttannyelvű intézményben kezdi meg tanulmányait, mint a Brit-Magyar Iskola, akkor a nyelvi készségekre különös hangsúlyt kell fektetni.

A foglalkozásokon való részvétel bár nem jelent automatikus felvételt az intézménybe, de az itt elsajátított szociális készségek bárhol nagyon sokat segítenek a beilleszkedésben.

A kurzust elvégzett gyerekekről a gyógypedagógus egyéni jellemzést készít, ami remek támpontot ad a szülőknek abban, hogy mennyire iskolaérett a gyermek, és hogy milyen téren szorul még esetleg plusz fejlesztésre.

Magabiztosan angolul

A kéttannyelvű iskolák előnye, hogy a diákok a magyar mellett idegen nyelvű tanórákon is részt vesznek, így a nyelvtudásuk voltaképpen az első naptól kezdve fejlődik. Ilyenkor ráadásul még sokkal könnyebb ez a folyamat, mint felnőttként.

Az angol nyelv ismerete a mai világban már alapelvárás, így azok a gyerekek, akik az iskolai évek alatt intenzív oktatásban vesznek részt, sokkal jobban elsajátítják a nyelvet mint azok a társaik, akiknek egy normál tantervű intézményben heti 3-4 nyelvórájuk van csak. A 8. osztály végére a diákok legalább B2-es, azaz középszintű tudást szereznek angolból.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Robotika, drónok, MI, kibertámadás, élményautózás - idén is sok izgalmat tartogat a Lányok Napja

Április 25-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 13. alkalommal várják a... Teljes cikk

Ma rendezik a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar... Teljes cikk

Nagy Márton: jövőre újraindul a gazdasági növekedés, a munkaerőpiac is megmozdult

Jövőre újraindul a gazdasági növekedés: az idei 2,5 százalék után 2025-ben 4,1 százalékos bővülést várnak - mondta a nemzetgazdasági miniszter... Teljes cikk