Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Jó példa nyugat-dunántúli munkaerőpiaci szerkezetváltás

Kiss Péter szerint a Nyugat-Dunántúlon végbemenő munkaerőpiaci szerkezetváltás, amelynek eredményeként a betanított munkát magasabb képzettséget igénylő, ugyanakkor jobban fizető, kvalifikáltabb munkahelyek váltják fel az egész ország számára "receptként" szolgálhat.

images

images

A szociális és munkaügyi miniszter - Körmenden a munkaügyi kirendeltség átadóján - hangsúlyozta: az utóbbi hónapokban kedvező folyamatok indultak el munkaerőpiacon, csökkenő tendenciát mutat a munkanélküliség és bővülni kezdett a foglalkoztatás.
Szólt arról, hogy a foglalkoztatás bővítésében is számít a kormányzat az európai uniós forrásokra. Azokat úgy szeretnék felhasználni, hogy a rászorulóknak esélyt teremtenek, miközben azok is támogatást kapnak, akik meg tudják vívni a versenyt a munkaerőpiacon, és a segítséggel kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.
A szaktárca vezetője emlékeztetett arra, hogy zajlik a munkaügyi intézményrendszer korszerűsítése, amely révén hatékonyabbá válnak az Állami Foglalkoztatási Szervezet szolgáltatásai. Ennek keretében felújítják a kirendeltségeket is. Az országban eddig 60 munkaügyi kirendeltséget korszerűsítettek, javítva a kirendeltségeken az ügyfélfogadás körülményeit.
A körmendi munkaügyi kirendeltségen, a 26,4 millió forint értékű átépítésnek köszönhetően a tágasabb ügyfélfogadó térben megteremtették annak lehetőségét is, hogy mindenkivel elszeparált körülmények között foglalkozhassanak. Ugyanakkor az informatikai korszerűsítésnek köszönhetően mód nyílik arra is, hogy a terminálok használatával a betérők önállóan is információkhoz juthassanak.
Follow hrportal_hu on Twitter