Megjelent: 14 éve

Jó példa nyugat-dunántúli munkaerőpiaci szerkezetváltás

Kiss Péter szerint a Nyugat-Dunántúlon végbemenő munkaerőpiaci szerkezetváltás, amelynek eredményeként a betanított munkát magasabb képzettséget igénylő, ugyanakkor jobban fizető, kvalifikáltabb munkahelyek váltják fel az egész ország számára "receptként" szolgálhat.

images

images

A szociális és munkaügyi miniszter - Körmenden a munkaügyi kirendeltség átadóján - hangsúlyozta: az utóbbi hónapokban kedvező folyamatok indultak el munkaerőpiacon, csökkenő tendenciát mutat a munkanélküliség és bővülni kezdett a foglalkoztatás.
Szólt arról, hogy a foglalkoztatás bővítésében is számít a kormányzat az európai uniós forrásokra. Azokat úgy szeretnék felhasználni, hogy a rászorulóknak esélyt teremtenek, miközben azok is támogatást kapnak, akik meg tudják vívni a versenyt a munkaerőpiacon, és a segítséggel kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.
A szaktárca vezetője emlékeztetett arra, hogy zajlik a munkaügyi intézményrendszer korszerűsítése, amely révén hatékonyabbá válnak az Állami Foglalkoztatási Szervezet szolgáltatásai. Ennek keretében felújítják a kirendeltségeket is. Az országban eddig 60 munkaügyi kirendeltséget korszerűsítettek, javítva a kirendeltségeken az ügyfélfogadás körülményeit.
A körmendi munkaügyi kirendeltségen, a 26,4 millió forint értékű átépítésnek köszönhetően a tágasabb ügyfélfogadó térben megteremtették annak lehetőségét is, hogy mindenkivel elszeparált körülmények között foglalkozhassanak. Ugyanakkor az informatikai korszerűsítésnek köszönhetően mód nyílik arra is, hogy a terminálok használatával a betérők önállóan is információkhoz juthassanak.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter